Connect with us

technokrata

Ablak fémkerettel: Itt a Nokia Lumia 925

Nokia-Lumia-925-smart-camera-jpg

Kütyük

Ablak fémkerettel: Itt a Nokia Lumia 925

A Nokia bemutatta a Lumia 920 utódját, mely a Lumia 925 nevet kapta.

A Nokia május 14-én bemutatta a legújabb, Lumia 925-ös névre hallgató modelljét. A nagy sikerű Lumia 920 utódja örökölte az előd kétmagos 1 GHz-en működő processzorát, az 1 GB RAM-ot. A korábbi információkkal ellentétben a telefon nem teljes fémházzal rendelkezik, “mindössze” a telefon oldala készült a strapabíró anyagból, a hátlap műanyagból készült, igaz cserélhető, így aki esetleg vezeték nélküli töltésre vágyik, egy ezzel felszerelt hátlap beszerzése után okosabbá teheti készülékét.

Nokia-Lumia-925

A hátoldalon egy másik érdekesség, a 6 Carl Zeiss lencséből álló kamera is megtalálható. A 8,7 megapixeles képeket készítő PureView egység optikai képstabilizátorral igyekszik javítani a képeink minőségén. Bár maga a hardver is igen impozáns, a Nokia nem elégedett meg ezzel, és új szoftvereket is készített a 925 számára. A Smart Camera egymás után több 5 megapixeles fotót készít, így könnyen kiküszöbölhető egy rossz pillanatban belépő ember, vagy elmosódott tárgy. Szomorú, hogy a 928-tól eltérően itt nincs Xenon vakú, éjszaka a LED villanó fényével kell megelégednünk. A FullHD felbontásban történő videók a dupla mikrofonnak köszönhetően kristálytiszta minőségben szólalnak meg.

Nokia-Lumia-925-smart-camera-jpg

A Windows Phone 8 korlátai miatt a 4,5″-es AMOLED kijelző “mindössze” 1280 x 720 pixel felbontású, ám a sötét részletek megjelenítésével nincs problémája, hála a  PureMotion HD+ technológiának.  AZ NFC, LTE illetve Bluetooth 3.0 képes telefonba A-GPS és N-es Wifi is került. Egy feltöltéssel maximum 18 óra beszélgetési időt engedélyez a 2000 mAh-es akkumulátor.

Nokia-Lumia-925-wireless-charging-stand-jpg

Sokan kifogásolták a Lumia 920 vastagságát illetve súlyát, a Nokia mindkettőn javított, a Lumia 925 már csak 8,5 mm vékony és 139 grammot nyom a mérlegen. A finn vállalat újdonsága a júniusban kerül a boltok polcaira, várhatóan 180 ezer forint körüli áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle