Connect with us

A MeeGo tovább él: Itt a Nokia Asha 501

Asha501_8

Kütyük

A MeeGo tovább él: Itt a Nokia Asha 501

A fejlődő országok lakóinak készült a Nokia legolcsóbb érintős modellje.

Tegnap délután bemutatkozott a Nokia legolcsóbb érintőképernyős készüléke az Asha 501. A Lumiás külsővel rendelkező jövevény elsősorban a fejlődő országok lakosainak készült, akik bár szeretnék, de nem tudják megfizetni a manapság oly divatos okostelefonokat. Az Asha 501 megalkotásakor a finn gyártó a drágább készülékek “megidézésére” törekedett, így a menürendszer nagyban hasonlít a vállalat által az N9-ben használt MeeGo felületre. Azért, hogy mindenki képben legyen az aznapi eseményeivel, a “Fast Lane” nevű, egy suhintásra előjövő menüt találták ki a fejlesztők, itt érhetjük el az összes, a telefonnal aznap végzett eseményt, megtekinthetjük a naptárunkba elmentett határidőket, illetve kezelhetjük a zenelejátszót.

Nokia-Asha-501-591

Mivel a fejlődő országokban ritkaság, hogy valaki korlátlan mobil internettel rendelkezzen, a gyártó az Xpress Browser Now-al próbál kedveskedni a vásárlói számára. Ez a böngésző ugyanis a Nokia szerveréről kéri le az akár 90%-ban tömörített adatot, ezzel sok MB-ot spórolva a felhasználónak. A tömörítésre egyébként is szükség lenne, ugyanis az 501-es maximum EDGE kapcsolatra képes, ezzel pedig egy mai, sok képpel rendelkező weboldal letöltése rémálom lenne. Szerencsére amint betérünk egy kávézóba, bevásárlóközpontba minden problémánk megoldódik, a készülék ugyanis beépített Wifi-vel is rendelkezik.

asha501_7

A közösségi oldalak függőinek sem kell keseregni, az új Asha mobilban a Facebook és Twitter kliens is megtalálható. A hátoldali 3,2 megapixeles kamerával készített képeket a 3″-es QVGA kijelzőn tekinthetjük meg. Szerencsére a multi-touch támogatás sem maradt ki a repertoárból, igaz, maximum 2 ujjunkat érzékeli a készülék. Akit esetleg nem zavar a kijelző mai szemmel véve aprócska felbontása, az akár Youtube-ozhat is. A telefonon mindenesetre biztosan nem fog múlni a hosszútávú szórakoztatás, hiszen az 1200 mAh-es akkumulátora segítségével akár 48 napig készenlétben várhat ránk.

Screen-Shot-2013-05-09-at-08.08.02

A mindössze 98 grammos Asha 501 sima illetve Dual-SIM-es kiadásban júniusban kerül a boltok polcaira. A kétkártyás verzió árát egyelőre homály fedi, az alap kivitelért 99 dollárt kell a pénztárnál hagynunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom