Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy telefon a társadalom szolgálatában

Kütyük

Egy telefon a társadalom szolgálatában

A Telenor „Egy telefon a társadalom szolgálatában” címmel a fontosabb adomány- és segélyvonalak elérhetőségeit listázó gyűjtőoldalt hozott létre.

A mobilkommunikációban rejlő társadalmi előnyök között kiemelt helyen szerepel a gyors és hatékony segítségnyújtás. Az adományvonalaknak köszönhetően a társadalom rászoruló tagjait segítő szervezetek a működésükhöz szükséges támogatáshoz juthatnak, a segélyvonalak pedig a bajba jutott emberek számára nyújtanak szakszerű tanácsadást. A Telenor most egységesen, honlapján gyűjtötte össze azokat az elérhetőségeket, amelyeken keresztül a segítség biztosan oda érkezik, ahol a legnagyobb szükség van rá. 

Az oldalon szerepel az öt országos segélyszervezet – a Magyar Vöröskereszt, az Ökumenikus Szeretetszolgálat, a Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat valamint a Katolikus Karitász –, amelyek önálló 4 számjegyű adományvonallal rendelkeznek, szervezettől függően, hívásonként 250-500 forinttal támogatható munkájuk, küldetésük. Ugyanitt a WWF Magyarország, az UNICEF Magyar Bizottság és a „Minden gyerek lakjon jól!” Alapítvány rövidszámos adományvonala is megtalálható. A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) koordinációja alatt, a telekommunikációs szolgáltatók összefogásával megalakult Adhat Vonal egy közös telefonszámon, egyedi kódokkal teszi elérhetővé jelenleg 64 civilszervezet támogatását. Az 13600-as szám tárcsázását követően az adományozók a kiválasztott civilszervezet kétszámjegyű kódjának beütésével küldhetik el 250 forint értékű támogatásukat.

help phone red

A szolgáltató emellett a kiemelkedő társadalmi hasznossággal bíró Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány speciális, 0-24-ig díjmentesen elérhető telefonszámait is feltüntette a weboldalon. Az alapítvány célja a fiatalok lelki problémáinak kezelése, valamint az elveszett, elcsatangolt gyerekek elérése és hazajuttatása. Előbbit a Lelkisegély-vonalon, utóbbit az Eltűnt Gyerekek Vonalán keresztül valósítja meg. A szervezet tehát önálló társadalmi projektet üzemeltet, de civilszervezetként támogathatásokat is fogad.

telenor-logo-neg-1

A weboldal figyelmet fordít továbbá a hívás és SMS alapú szolgáltatásokon túl az okostelefon applikációkra, amelyekkel szintén civilszervezetet vagy társadalmi csoportokat támogathatnak az adakozni vágyó mobilhasználók. Az ADDODA, a Telenor saját fejlesztésű mobilalkalmazása a tárgyi adományozást, az 1% adófelajánlást és a véradást könnyíti meg. A weboldalon keresztül is letölthető Android applikáció a felhasználó helyzete alapján mutatja meg a közeli adományátvevő helyszíneket, valamint segítségével az útvonal is egyszerűen megtervezhető. Az alkalmazás továbbá naprakész információval szolgál az aktuális véradó helyszínekről és bemutatja azokat a civil szervezeteket, amelyek az adó egy százalékának felajánlásával támogathatók.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés