Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túlnőnek minket: Bemutatkoztak a Samsung óriás telefonjai

Kütyük

Túlnőnek minket: Bemutatkoztak a Samsung óriás telefonjai

Hatalmas méretű kijelzővel szerelték a Samsung legújabb okostelefonjait.

Érdekes irányt vettek a telefonok: Míg korábban a vékonyság volt a menő, később az érintőképernyőért lelkesedtek a felhasználók. A legújabb trend a hatalmas méretű kijelző, ám lassan ott tartunk, hogy a telefon szó nem lesz ráhúzható ezekre a készülékekre. Erre találták ki a phablet kategóriát, amibe a táblagépnek még nem nevezhető, telefonnak viszont már nagynak számító készülékek kerülnek. Ide érkeztek most meg a Samsung legújabb készülékei, a Galaxy Mega 5.8 és 6.3.

gsmarena_001-8

A Samsung Galaxy Mega 6.3 nevéhez hűen egy 6,3″-es 720p felbontású kijelzőt tartalmaz. A beépített 1,5 GB RAM mellé egy kétmagos, 1,7 GHz-en működő processzor került, ők ketten felelnek az Android 4.2 Jelly Bean működéséért. A Google rendszere nem maradt érintetlen, az S4-ben már látott osztott képernyős mód, illetve az Air-View nevű közelségérzékelő funkciót is megkapta a Mega 6.3. A hátoldali 8 megapixeles kamera társa egy 1,9 megapixeles egység, utóbbi az előlapon kapott helyet. Az NFC mellett infra vevő is megtalálható a telefonban, ezzel a készülékeinket is vezérelhetjük. Bár a Mega 6.3 nem épp a kis méreteivel fog ismertséget szerezni, a vékonysága így is dicséretre méltó, hiszen ekkora kijelző mellett csak 8 mm-nyire rugaszkodik el a talajtól. A 199 grammos készülék akkumulátora 3200 mAh.

gsmarena_002-3

A kisebbik testvér, a Mega 5.8 sem veszik el a zsebünkben, de a mérete már sokkal kezelhetőbb. Az 5,8″-es qHD felbontású megjelenítővel szerelt telefon egy kétmagos 1,7 GHz-es processzort, 1 GB RAM-os és NFC vevőt is magában rejt. Akárcsak a Mega 6.3, ez is rendelkezik infra vevővel, így eltűnhet az asztalunkról a távirányító hadsereg. A 182 grammot nyomó LTE képes készülék akkumulátora 2600 mAh.

A május folyamán piacra kerülő készülékek áráról egyelőre nincs információ.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés