Connect with us

Bemutatkozott a Facebook Home

facebookhome7

Kütyük

Bemutatkozott a Facebook Home

A közösségi oldal bemutatta az Androidra szánt felületét.

1 hétig lázban tartotta a technológiai ipart a Facebook rendezvénye. A közösségi oldal március végén küldött meghívójában  sejtelmesen csak annyit írt, hogy április 4-én ismerjük meg az új otthonukat.

A várakozásnak vége, a Facebook a mai napon bemutatta a legújabb megoldását, amely nem más, mint egy Androidra elérhető felület, amivel azonnal Facebookosíthatjuk a készülékünket.  A közösségi oldal nagy energiákat fektetett az új launcher kifejlesztésébe, Mark Zuckerber a cég alapítója beszédében többször is kiemelte, hogy  eszközeink menürendszere a Windows 1.0 óta azonos sémára épül, ők ezen próbáltak meg változtani. Az új kezelőfelület az alkalmazások helyett a barátainkat helyezi előtérbe. A lezárt telefonon például a barátaink aktuális üzeneteit nézegethetjük, és egy egyszerű suhintással váltogathatunk köztük.

facebookhome4

Barátaink üzeneteiről is hamar értesülhetünk, a Facebook egy speciális algoritmussal azokat az üzeneket mutatja meg legelőször, amelyik a legfontosabb lehet számunkra.  A menüben barangolva sem maradunk egyedül, ha valami érdekeset látunk azonnal posztolhatjuk az üzenőfalunkra, hála az ikonok fölött elhelyezkedő státuszgomboknak.

facebookhome7

A leginkább reklámozott funkció a Chat Heads. Ez nem más, mint egy több platformot is támogató chat program, amely a telefon bármely pontján aktiválható, anélkül hogy el kellene hagynunk az éppen használt alkalmazást.

facebookhome11

Az április 12-én érkező felület elsőként a HTC One X, HTC One X+, Samsung GALAXY S III és Samsung GALAXY Note II típusú telefonokra lesz elérhető, a többi típusra vélhetően később érkezik egy univerzális, Jelly Bean alapú változat.

facebookhome6

A táblagép tulajdonosoknak sajnos még várniuk kell, a Facebook nem feledkezett el róluk, serényen készül már a nekik szánt verzió, ami valószínűleg néhány hónapon belül megjelenik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom