Connect with us

technokrata

Egyre népszerűbb a Windows Phone

Windows Phone 8

Kütyük

Egyre népszerűbb a Windows Phone

Míg a Windows Phone népszerűsége növekszik, addig a BlackBerry és a Symbian gyakorlatilag megszűnt létezni.

Nagy változást jelentett a Microsoft mobilos divíziójának a Windows Phone 7 megjelenése. A korábbi Windows Mobile kiadások leginkább az üzleti felhasználók kegyeit keresték, ezek után főleg drámai változásnak számított a Windows Phone gördülékeny, animációkkal tarkított felülete. Bár elsőre meglehetősen mérsékelt volt a siker, a Microsoft nem adta fel, és 2012 végén piacra került a Windows Phone 8. A siker nem maradt el, a Kantar Worldpanel piackutató cég által kiadott legfrissebb felmérés eredményei ugyanis a Windows Phone előretörését mutatják.

windows_phone_8_210914071861_640x360

A kutatás a 2012 december és 2013 február közötti időszakot öleli fel, illetve az előző év azonos időszakához hasonlít. A negyedév egyértelmű győztese a Google Android rendszere, mely tovább tudta növelni a már amúgy is hatalmas népszerűségét, méghozzá közel 10%-al. Az Apple által fejlesztett iOS  gyakorlatilag megőrizte korábbi részesedését, hiszen míg Mexikóban és Ausztráliában növekedett, addig az USA és Németország területén csökkent a platform népszerűsége.

screen-shot-2013-04-01-at-9-27-03-am

A verseny legnagyobb győztese a Windows Phone, hiszen ez az egyetlen rendszer, amely minden piacon képes volt növelni a népszerűségét. A legjobban az olasz nép szerette meg az új Windowst, itt 1 év alatt 5,4-ről 13,7%-ra nőtt a részesedése. Nem haragudhat a Microsoft az Egyesült Királyságban lakókra sem, itt 12 hónap alatt több mint 3,7%-os növekedés zajlott le, a németeknél pedig 0,5%-al több vásárló szavazott bizalmat az új rendszernek.

Android-eating-Apple-on-clouds-e1302711856374

Nem örülhettek ennyire a BlackBerry-nél, az operációs rendszer az elmúlt időszakban gyakorlatilag megszűnt létezni a piac számára, hiszen mindenhol veszített a népszerűségéből. Hasonló sorsra jutott a Samsung által fejlesztett Bada és a Nokia által eldobott Symbian is, mindkét platform részesedése minimálisra süllyedt.

sad-blackberry1(1)

Nem véletlen, hogy a Samsung elhanyagolja a Bada platformját, hiszen az Androidos piacon gyakorlatilag egyeduralkodónak számít, és szinte minden gyártó elöl képes volt elszipkázni a vevőket. A Kantar Worldpanel által megszólaltatott elemző nyilatkozatában kifejtette, hogy a dél-koreai gyártó vásárlói közül 19% már korábban is rendelkezett ilyen márkájú készülékkel, 10% pedig korábbi Samsung okostelefont cserélt le egy újabb Samsung típusra. 15% vándorolt át a HTC szeletéből a koreaiak tálcájára, míg az LG-től 10%-ot sikerült elszipkázni.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle