Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon is bemutatták a Galaxy S IV-et

Dotkom

Itthon is bemutatták a Galaxy S IV-et

Az ünnep alkalmából még egy Samsung Store-t is nyitottak az Allee-ben. A viccet félretéve megnyílt Magyarország első hivatalos Samsung Store-ja, talán véget ér a szervizhiénák kora.

Ünnepélyes keretek közt kétszer is megnyílt az Allee első emeletén az első magyar Samsung Store. Kétszer, mert először az újságírók zártkörűen, némi dzsúsz társaságában megismerkedhettek a Galaxy S IV-gyel. Illetve ismerkedtek volna meg vele, ha a technika ördöge nem szólt volna közbe: egyszerűen nem akaródzott a telefon képe megjelenni a tévén. Aztán persze minden ment a maga útján.

SAM_0835

SAM_0881

Maga a Store elegáns, minden kütyüt meg lehet vásárolni, ami egy táskában elfér, de ezen túlmenően kiegészítőket is vehetünk kedvenc eszközeinkhez, legyen az telefon, tablet, notebook, ultrabook vagy fényképezőgép. Az üzlet maga nem túl nagy, az eladókat azonban nehéz kihozni a sodrukból, pedig igyekeztem.

SAM_0844

Amellett, hogy türelmes a személyzet, elég felkészültek is, így a legváratlanabb Samsung-eszközökkel kapcsolatos kérdésre is csípőből válaszolnak (az eladólányka pedig rendkívül csinos).

SAM_1014

Az első magyarországi Samsung Store-t Till Attila adta át, aki meglepően rugalmasnak és bizonyos mértékig bohókásnak is mondhatnánk. Kedves ember, no. De a lényeg természetesen maga a telefon.

SAM_0894

SAM_0902

A Galaxy S IV nagy, számomra már túl nagy, de le a kalappal a mérnökök előtt, ugyanis eme könnyű eszközbe rendkívül sok tudást sikerült belezsúfolni. Persze nagyon jó, hogy egyszerre tudjuk használni mindkét fényképezőjét, de az igazán hasznos funkciók ezen túlmutatnak.

SAM_0966

Ami nagyon tetszett, az a közös játékélmény vagy a közös zenehallgatás. Mint az eladólánytól megtudtuk, nem csak zenéket oszthatunk meg közös hallgatásra, hanem filmet, dokumentumokat (prezentációkat, doksikat, táblázatokat), melyek minden fél eszközén megjelennek.

SAM_0984

Az akkumulátora cserélhető és az alaptartozéka már nem egy, hanem két akkumulátor is. A magyarországi készülékekben négymagos, Qualcomm processzor került, sajnos nem az Octa processzor duó kapható.

SAM_0968

SAM_0967

A kijelzője gyönyörű, és ha le is takarjuk a cover-rel, akkor is egy része láthatóvá válik annak, ahol a fontosabb információkhoz juthatunk hozzá, mint hogy mennyi az idő, mi a dátum és hogy volt-e nem fogadott hívás.

SAM_0962

A készülék tetején négy kis lukacska kapott helyet, ebből csak az egyik az előlapi kamera, a többi három különböző érzékelők.

SAM_0977

A készülék baloldaláról egy rejtett menüsort tudunk előhívni, mely közvetlen gyorsindítókat tartalmaz. Innen könnyedén elérjük a Gmail-t, a Talk-ot, a Galériát vagy a webet.

SAM_1027

Egyébként ez a menüsor teljesen személyre szabható. A készülék hátulján csak egy nagyobbacska optika látszódik, alatta pedig egy LED vaku. A hátlap alján levő két lyuk a hangszóróé.

SAM_0964

A készülék elegáns fémkeretbe van foglalva, jobboldalt a ki/be illetve lezáró gomb található, baloldat pedig a hangerő szabályozó. Szerencsére a töltőkábel nyílása alulra került, a jack kimenet pedig felülre.

SAM_1011

A mozdulatok és a gesztusok fontos részét képezik a készüléknek, például speciális kézmozdulatokkal vezérelhetjük a telefont.

SAM_0987

Miután mindenki kinyomkodta magát 5 perc erejéig a készülékkel, mi vagy fél órán át nyomkodhattuk, próbálgathattuk. Így például rögtön felraktunk az AnTuTu Benchmark programot, melynek mérése szerint jelenleg nincs jobb hardverrel ellátott okostelefon a világon. Az Optimus G-t simán alázta.

SAM_1000

Egyébként helyben azonnal kipróbáltuk, hogy milyen pókerezni egyszerre négy telefonon a Group Play-en keresztül. Zseniálisan gyors, ha egy asztalnál mindenkinek ilyen telefonja van, már nem is kell a pakli kártya.

A Samsung nagyon rágyúrt a szoftveres tartalomra, például a TripAdvisor nevű app, melyet Samsungra optimalizáltak, abszolúte látja a magyar hoteleket, éttermeket, mindent. Emellett könnyedén találhatunk magunknak repülőjáratokat is, az appon keresztül le is foglalhatjuk magunknak a helyünket.

SAM_1020

SAM_1021

SAM_1022

SAM_1023

A S Health a cég egyik nagy újítása, hiszen a telefon némi kiegészítővel a személyi egészségfelügyelőnkké válhat. A kedvenc kiegészítőm az a karperec, ami folyamatosan figyel minket, akár alvás közben is, de számolja a lépésünket, a megtett gyalogtávot. Az S Health-ben még nagy jövő vár a cégre.

SAM_1028

SAM_1029

A megnyitón találkozhattunk egy töltőpaddal is, mely azt jelenti, hogy a telefonunkat egyszerűen csak ráhelyezzük és az tölti kábel nélkül. Persze a padhoz kell kábel.

SAM_1049

Mindent összevetve a készülék fenomenális lett, de csak egyetlen kérdésem maradt a végére: Melyik az a szoftveres újítás, amit a Galaxy S III nem bírt volna el? Vagyis mi indokolta a Galaxy S IV megalkotását? Persze nagyobb lett, könnyebb, full HD-s és remek készülék, de csak szoftveres forradalmat hozott. Ez persze a Qualcomm-ra igaz, sajnos az Exynos Octa-s verzióval nem találkozhattam.

SAM_1062



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés