Connect with us

technokrata

Ismét óriásit ugrott a brit LTE lefedettség

eestore_620x340

Dotkom

Ismét óriásit ugrott a brit LTE lefedettség

Míg egyes szolgáltatók még csak most állnak hozzá az LTE-hálózat kiépítésének, addig az EE már eléri a szigetország lakosságának a felét. Itthon mi a helyzet?

Február elsején írtuk: „Az Everything Everywhere nevű brit szolgáltató a lakosság 45 százalékát eléri a 4G-s mobilinternetjével.” Nos, azóta nagyot fordult a világ, itthon a T-Mobile-ból Telekom lett, a Vodafone kiszállna a Verizon Wireless-ből, a hazai szolgáltatók közül pedig csak egyetlen szolgáltató kötelezte el magát az LTE irányába.

eestore_620x340

Az EE, vagyis az Everything Everywhere jelenleg piacvezető Nagy-Britanniában, ha LTE-ről van szó, ugyanis csak nemrég kaptak frekvenciaengedélyt a többi nagy szolgáltatók a hálózatfejlesztésre a brit NMHH-tól. Az EE tegnap bejelentette, hogy immár a lakosság 50%-át elérte az LTE hálózat, ami nem azt jelenti, hogy a mező végében is óriási adatkapcsolati sebesség érhető el, de a nagyobb városok lakói már gondtalanul szörfölhetnek a neten. A frissen bekapcsolódott városok a következőek: Bradfor, Bingley, Doncaster, Dudley, Harpenden, Leicester, Lichfield, Loughborough, Luton, Reading, Shipley, St. Albans és West Bromwich. Június végére azonban (remélhetőleg) a felsorolás újabb 30 településnevet fog tartalmazni, vagyis az EE igyekszik minél hamarabb megvetni a lábát a városokban, mielőtt a többiek tennék ezt meg.

t-mobile lte lefedettseg 13-02-28

Itthon egyelőre még elég siralmas a helyzet, mint látható, a főváros és környéke egész jó lefedettséggel bír, de vidéken csak néhány nagyvárosban érhető el a csoda. A nyár miatt a Balaton egy része már szép lefedettséggel bír, de ezeken kívül csak négy nagyváros régiója bír LTE lefedettséggel. Örüljünk, hogy egyáltalán valaki foglalkozik ezzel itthon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák