Connect with us

technokrata

Az okostelefon kamerájával méri meg a pulzust az applikáció

ran-630-cardiio-iphone-app-pr-630w

Dotkom

Az okostelefon kamerájával méri meg a pulzust az applikáció

A Fujitsu szoftvere arcról állapítja meg, hogy mennyi a vérnyomásunk.

Japánban minden lehetőséget megragadnak, hogy kihasználják az okosteleofnok nyújtotta lehetőséget. Van már légzéselemző kiegészítő, valósidejű fordítóprogram, ami egy telefonbeszélgetést fordít azonnal japánról angolra, angolról japánra, de ma már kapható a sugárzásmérő is, mely a fukusimai tragédia után, mondhatni slágertermék lett. Az NTT DoCoMo, szemben a legtöbb mobilszolgáltatóval, élen jár az ilyen termékek kifejlesztésénél.

Cardiio

Most a Fujitsu is kivette a részét az innovációban, ugyanis egy olyan applikációval jelentek meg az AppStore-ban, ami az arcunk bőrének világosságából meg tudja állapítani a vérnyomásunkat. Ráadásul ehhez még külön hardver se kell, hanem egy olyan iPhone, aminek van másodlagos, azaz front facing kamerája. A Cardiio itthon is elérhető és 2.69 euróba kerül. Az applikáció nagyjából 5 másodperc alatt érzékeli a pulzust, de csak akkor kezd el mérni, ha a mozgásunk abbamarad. A mérés lényege, hogy az áramló hemoglobin (vörösvértest) elnyeli a zöld fényt, melyet az applikáció érzékel. Ennek az elnyelődésnek a gyakorisága, sebessége alapján számolja ki az applikáció az egyed vérnyomását és a pulzusszámát.

Sajnos én nem tudom letölteni az appot, mivel 3GS-em van és annak nincsen előlapi kamerája, így ha valakinek valamilyen tapasztalata lenne az applikációval kapcsolatban, annak örülnénk, ha kommentben megírná. Manapság egy jobb vérnyomásmérő 15-20 ezer forintba kerül, emellett egy 900 forintos applikáció értéke eltörpül. Persze a legfontosabb kérdés az, hogy mennyire tud pontosan mérni egy applikáció egy hagyományos vérnyomásmérővel szemben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák