Connect with us

Amit a Galaxy S IV-ről tudni lehet

samsung-galaxy-s-iv-times-square-ad

Kütyük

Amit a Galaxy S IV-ről tudni lehet

Összeszedtük a ma éjfélkor bemutatásra kerülő Samsung csúcskészülékről minden információt, amit eddig megtudhattunk róla.

Manapság egy-egy Samsung csúcskészülék bemutatása alig tér el egy-egy iPhone premierjétől. Persze erre nagyban rájátszik a dél-koreai vállalat is, hiszen javarészt ők generálják és fanatizálják a tömeget, szemben például az Apple-lel, mely simán megelégszik azzal, hogy ha az első hétvégén minden készlet elfogy. Ami érdekesség, hogy a Galaxy S III még nincs egy éves, vagyis a tavaly májusban bemutatott készülék a legnagyobb jóindulattal is csak 10 hónapos, de máris leváltják. Számos pletyka, videó és fotó jelent meg az új Galaxy S IV-ről, melyek azt sugallják számomra, hogy kívülről csak nagyobb lesz megint a készülék, belül viszont egy hardver-szoftver forradalom veszi kezdetét.

2013031400084702503

A Galaxy S III a tavalyi bemutatón alaposan felkavarta az érzelmeket a kavics dizájnnal, ugyanis ez májustól kezdve konkrétan meghatározta a Samsung következő készülékeinek a formavilágát. A GS3 egyszerűen gyönyörű lett, dizájnban, szoftverben látványos készülék. A kínai fotókon azonban egy olyan Galaxy S IV-et láthatunk, ami sokkal laposabbnak tűnik, bár a lekerekített sarkok inkább az elődre hajaz, semmint a régi, unalmas, ötlettelen Galaxy S II-re. A készülék egy szép keveréke a GS3-nak és a Galaxy Note II-nek. A kijelzője 5 hüvelykes, vagyis 12.7 cm átmérőjű, felbontása pedig full HD, vagyis 1920×1080 pixel. A készülékház nagyrészt plasztik műanyag, ami mondjuk nem túl elegáns egy csúcsragadozónak, ha azt vesszük alapul, hogy milyen nemes anyagokból készült például az iPhone 5 vagy a HTC One, mely utóbbi egyetlen főelemből álló fémházat kapott.

gsivrumor

Bármilyen is lesz a külsője, a lényeg belül lesz. Minden pletyka és a netre felkerült benchmark tesztek arra engednek következtetni, hogy nagyon komoly chipset-je lesz a készüléknek. Az Exynos 5 Octa egy nyolcmagos processzort takar, melynek az a trükkje, hogy kettő darab négymagos ARM Cortex egység található benne. Az egyik egy erőteljes Cortex-A15-ös processzor, mely a komolyabb feladatokra termett, a másik pedig egy Cortex-A9, mely gyengébb teljesítményű és az alapfunkciókat szolgálja ki. Ez azért is jó megoldás, mert az erő bármikor előjön a készülékből, de autós hasonlattal élve felesleges a dugóban 7000-es fordulatszámon pörgetni a motort, amikor az alapjárat is megteszi. A készülék nem merül le hamar, az autó pedig nem fogy ki a benzinből. Ilyen egyszerű.

A Bloomberg viszont állítja, hogy nem mindenhol lesz ugyanaz az erő a telefonban, ugyanis szerintük az amerikai verzióban például nem is Exynos lesz, hanem Qualcomm, melynek négymagos Snapdragon 600-as processzora fog dübörögni a készülékben. A nemzetközi verzióban azonban az Octa egység lesz megtalálható. Miközben a Snapdragon 600 jelenleg az egyik legerősebb processzor világon, nem tudni még pontosan, hogy milyen teljesítménybeli különbség lesz a Samsung lapkakészletéhez képest.

bfhlbv1ccaacpc1

Másik nagyobb pletyka ma már annyira nem meglepő, miszerint a GS4-ben 2 GB RAM lesz. Na bumm. Tavaly, amikor bemutatták a Galaxy S III-at, akkor ez sokkal izgalmasabb téma volt, ugyanis a korai modellekben még 1 GB RAM került, aztán jött a 2 GB-os verzió is. Az új okostelefonnak a kamerája is durvább felbontású lesz, a pletykák szerint 13 megapixelesre várható. Nem nagy újdonság ez sem, a Sony-nak, az LG-nek és a HTC-nek is van már ilyen felbontású kamerája. Persze nem a megapixel a lényeg, hanem az optikai és a képfeldolgozó rendszer. Mert lehet 5 megapixeles méretben is elképesztő fotókat készíteni, miközben egy 20 megapixeles zsebfényképezőgép messze elmarad attól.

2013031400331022387

A hardver mellett a legfontosabb még a szoftver. Az, hogy minimum Android 4. 2 Jelly Bean fog futni rajta, az elvárható. De a Samsung a hozzáadott értékekben is bőkezű. Míg a korábbi TouchWiz számomra neutrális érzelmeket váltott ki a Galaxy S II esetében, ez a Galaxy S III-nál már gyökeresen megváltozott, ugyanis a koreaiak keményen ráfeküdtek az extrákra, amikkel számomra is vonzóvá tettek egy-egy készüléket. Elfogulatlanság nélkül állítom, hogy a 2012-es csúcskészülékeknél jobb androidos kezelőfelületet és szolgáltatásokat a HTC One-ig bezárólag nem találkoztam.

samsungi337-galaxy-s-ivmar620131036310

A Galaxy S IV pedig marad ezen az útvonalon, a Smart útján. Legújabb kedvencem a Smart pause és a Smart scroll. Az első konkrétan megállítja a videót addig, amíg nem a kijelzőt nézzük, vagyis ha nem érzékeli a tekintetünket, egyszerűen megnyomja a szünet gombot. A scroll pedig azt jelenti, hogy ha egy cikknél például már a kijelző alján tart a tekintetünk, akkor automatikusan leteker az oldalon. Addig pedig nem kapcsol ki a kijelző, amíg azt nézzük.

2013031400095786450

Az amerikai bemutató arra enged következtetni, hogy
a; az Apple földjén próbálnak sikeresek lenni,
b; nem kell hónapokat várni az amerikaiaknak a készülék bevezetésére.

samsung-galaxy-s-iv-times-square-ad

A Galaxy S III bemutatója Londonban volt és utána hamarosan piacra is dobták, de nem az Egyesült Államokban. Ott még hetekig kellett várni arra, hogy megtörténjen a bevezetés, így hát most a Samsung ezzel a New York-i rendezvénnyel kíván jelezni, hogy a Next Galaxy esetében ez másképp lesz. A bemutató magyar idő szerint pontban éjfélkor kezdődik, mi pedig leközvetítjük a kedves olvasóknak. Reméljük, hasznos irománnyal szolgáltatunk a Samsung következő zászlóshajónak számító okostelefonjával kapcsolatban, de cikkünk csupán a spekulációkat foglalta össze, ezért ne vegyék készpénznek a technikai adatokat. Egyszerű pletykák, semmi több.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő