Connect with us

technokrata

Fotókon egy korai iPhone prototípus

iphoneprototype2

Kütyük

Fotókon egy korai iPhone prototípus

Egy volt Apple alkalmazottnak hála, most szemügyre vehetünk egy 2005-ben készült iPhone prototípust.

Mint minden piaci forgalomban kapható eszköz, az iPhone is hosszú tesztelések után lett azzá mint ami. Most az egyik korai, leginkább egy érintőképernyővel szerelt  mini dohányzóasztalra hasonlító prototípusról bukkantak fel képek, hála az Arstechnica nevű portálnak.

iphoneprototype1

A 2005-ben készült prototípust egy volt Apple alkalmazott fotózta körbe aki abban a szerencsés helyzetben volt, hogy a 2000-es évek elején több projektben is közreműködött, így minden valószínűség szerint több hasonló kincs is lapulhat még a szekrényében.

iphoneprototype2

Mivel fejlesztéshez használt eszközről van szó, az Ethernet és USB csatlakozók mellett még egy Soros portot is találunk rajta. A meglepetéseknek ezzel még nincs vége, hiszen bekapcsolás után a 233 MHz-es ARM processzor egy módosított OSX verziót indít el.

iphoneprototype3

Az 5 centi vastag prototípus nem mondható kis teremtésnek, hiszen a 17,8×12,7 cm-es méretével a ma kapható okostelefonok méretére játszi könnyedséggel ráver.

iphoneprototype4

A technológia szépsége, hogy ez a formátlan, bumfordi eszköz alig 2 év elteltével egy olyan kecses eszközzé vált, amely megreformálta a világ okostelefonról alkotott képét.

iphoneprototype5Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák