Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung KNOX: Mobil eszközök vállalati környezetben

Kütyük

Samsung KNOX: Mobil eszközök vállalati környezetben

A Samsung KNOX egy átfogó mobil megoldás munkavégzéshez és a szórakozáshoz egyaránt.

A Samsung Electronics KNOX néven olyan teljes körű biztonsági megoldással lép piacra, amely a legfrissebb BYOD (Bring Your Own Device – hozd a saját eszközöd) trendekkel járó biztonsági problémákra nyújt megoldást, így ennek köszönhetően a dolgozók saját készülékei alacsonyabb biztonsági kockázattal használhatóak munkavégzésre a vállalati informatikai rendszerben.

A KNOX egyesíti magában az NSA (National Security Agency – Nemzeti Biztonsági Szolgálat) által kifejlesztett Security Enhanced (SE – fokozott biztonságú) Android platformot, valamint a hardveren és az Android keretrendszeren is megjelenő integritásmenedzsment szolgáltatásokat. A KNOX különválasztja a mobil eszközök üzleti- és magáncélú felhasználását. Ezt a szétválasztást az SE Android és a fájlrendszer-szintű kódolás is elősegíti, amelyek védelmet jelentenek az üzleti adatok és alkalmazások számára az adatszivárgás, a vírusok és a rosszindulatú programok támadása ellen. Az egyszerűsített és a leggyakoribb vállalati infrastruktúrákkal – mint például az MDM, a VPN és a Directory Services – kompatibilis KNOX egyszerű kezelhetőséget és megfelelő biztonságot kínál azon vállalati IT osztályok számára, amelyek saját Bring Your Own Device (BYOD – hozd a saját eszközöd) stratégiájukat szeretnék megvalósítani és fenntartani.

img_knox_01

A főoldalon lévő ikonról könnyen elérhető KNOX alkalmazásban a  vállalati biztonsági követelményeknek megfelelő, ellenőrzött alkalmazások futatthatók és műveletek végezhetők el, köztük az e-mailezés, a böngészés, a telefonkönyv, a különféle naptárak, a fájlmegosztás, a CRM és az üzleti intelligencia alkalmazások. A KNOX lehetővé teszi a meglévő Android ökorendszer-alkalmazások számára, hogy automatikusan beépüljenek a vállalati rendszerekbe, és hitelesített védelmet biztosít az alkalmazás forráskódjának bármilyen szintű megváltoztatása nélkül. A KNOX mentesíti az alkalmazásfejlesztőket az alól, hogy egyedi üzleti megoldásokat kelljen fejleszteniük, például FIPS-minősített VPN-t, készülékfüggő titkosítást, Enterprise Single Sign On-t (SSO – egypontos bejelentkezési megoldás), Active Directory támogatást és Smart Card-alapú többtényezős hitelesítést.

img_knox_04

A KNOX a Samsung üzleti megoldása, amely kompatibilis a Samsung For Enterprise (SAFE – Samsung üzleti megoldások) programmal. További információk a SAFE programmal kapcsolatosan itt találhatók.

A KNOX kereskedelmi forgalomban Magyarországon várhatóan 2013 harmadik negyedévétől lesz elérhető egyes Samsung GALAXY készülékeken.

További információk: http://www.samsung.com/global/business/mobile/samsungknox/



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés