Connect with us

technokrata

A Windows Phone 8 is zsákutca?

Kütyük

A Windows Phone 8 is zsákutca?

Vajon mi lesz a mostani operációs rendszerrel, ha jön a WP9?

A Windows Phone 7 nagy csinnadrattával érkezett, nemkülönben annak 7.5-ös verziója, a Mango.  A Nokia is beszállt a Lumiákkal, csúcskészülékeket dobtak a piacra, majd beharangozták, hogy jön a WP8. Igen ám, de kiderült, hogy az új mobil operációs rendszer merőben más alapokon nyugszik, mint a Windows Phone 7, vagyis a telefonokon sose lesz WP8, csak az újakon. A nyolcas azóta kijött, a készülékek fogyogatnak, de jogosnak tűnik a kérdés, hogy mi lesz, ha jön a Windows Phone 9?

Greg Sullivan, a Microsoft szenior marketing menedzsere mindenkit megnyugtat, ugyanis azon a csapáson igyekeznek maradni, hogy frissíthetőek legyenek a Windows Phone 8-as készülékek a generációváltásra is. Elárulta azt is, hogy azért nem lehetett a WP7-et WP8-ra frissíteni, mert szigorú megkötések voltak hardverileg, amit egyik készülék se tudott meglépni. Van egy 7.8-as verzió, ami némileg orvosolja a problémát, de a rendszer kernelje továbbra is a hetes alapokon nyugszik.

Greg Sullivan nyilatkozata megnyugvást jelenthet minden Windows Phone szkeptikusnak, vagyis nem történhet meg az, hogy újra átverve érzik majd magukat a felhasználók azáltal, hogy nem lehet tovább frissíteni a készüléket a következő generációra. Bezzeg az iPhone-nál más a helyzet. Az iOS 6 legfrissebb verziója (a jó ég tudja, mennyinél jár már a sok bug javítás miatt) könnyedén elfut a 2009-es 3GS-en.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom