Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon is lesz Firefox OS!

Kütyük

Itthon is lesz Firefox OS!

Név szerint említik meg sajtóközleményben Magyarországot, mint piacot a Mozilla Alapítvány.

Az idei Mobile World Congress valószínűleg az elmúlt idők legnagyobbika lesz. Új játékosok vannak a pályán, akik bizony be akarnak férkőzni a zömmel Android és iOS uralta világba. Az Ubuntu for mobile OS mellett a Chrome OS a másik nagy belépő idén (nem beszélve a MeeGo alapjain nyugvó Sailfish OS-ről), melyet a Mozilla Alapítvány készít nagy gonddal. A Firefox OS nyílt mobil platform, csakúgy, mint az Android, de kicsit másképp gondolják az üzletpolitikát, mint a Google. A Firefox OS nem akar nagyzolni, elég neki a belépőszintű készülék, így árkategóriában mindeképpen nyertes lesz, kérdés, hogy ez nem fog-e a minőség romlására menni.

Az MWC-n bejelentésre került, hogy négy vállalat is készít Firefox OS-es készüléket a jövőben. Az LG, a Huawei, a ZTE és az Alcatel is letette a voksát a rendszer mellett, remélhetőleg a Google pedig nem kezdeményez szankciókat. Erre már láttunk példát akkor, amikor a kínai Alibaba-nak készített volna okostelefont az Acer. És már azt is tudjuk, hogy itthon egy-egy modell kapható is lesz. Nem is csodálkozunk ezen, ha azt vesszük alapul, hogy a Mozilla Alapítvány elnökét Gary Kovacsnak hívják.

alcatel-one-touch-fire

Van már készülék is
Az Alcatel már be is mutatta az első Firefox OS-es okostelefonját, az Alcatel One Touch Fire-t, mely egy 3.5 hüvelykes kijelzővel ellátott készülék. A processzora Qualcomm, egymagos és 1 GHz-es, memóriája mindössze 256 MB, fényképezője pedig 3.2 megapixeles. A ZTE készüléke nem különb hardverben, így a 2010-es architektúra új életre kel 2013-ban.

mozillamwc13-0079-02-24-13-02

A szolgáltatók is boldogok lehetnek
Mi a különbség a Google Play, az AppStore és a Firefox applikációs boltja között? Míg az előzőek leginkább a gyártó pénztárcáját tömi, addig a Firefox-nál akár a szolgáltató is létrehozhat egy applikációs boltot, ahol saját maga árulhatja a programokat, játékokat az ügyfelek számára, ráadásul akár a számlaegyenlegünkre is vásárolhatunk majd.

mozilla-firefox-os-event-mwc-2013-hdblog-1



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés