Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kell a dohány? – Szokj le okosan!

Dotkom

Kell a dohány? – Szokj le okosan!

Egy okostelefon applikáció segíthet a leszokásban.

Be kell vallanom, hogy nagy dohányos voltam. Több mint másfél évtizeden át szívtam a cigarettát, de már hónapok óta terveztem, hogy leszokom róla. Az okok közt ott volt az egészségem is, de nagyban hozzájárult az a tény is, hogy manapság egy jobb minőségű cigaretta ára 870 forint, én pedig napi egy doboz alá nem adtam évek óta.

JumpingMondják, hogy minden agyban dől el. Egyszerűen le kell tenni és kész. Persze vannak kuruzslók, akik több tízezer forintért biorezonanciát meg a jó ég tudja mikkel igyekeznek elérni, hogy megundorodjon a dohányos a cigitől, de én személy szerint nem hiszek bennük. Persze vannak nálam keményebb dohányosok, akik nikotin nélkül nem tudnak élni, így nekik tényleg csak ajánlani lehet a különböző tapaszokat, amik által mind kevesebb mérget juttathatnak a szervezetükbe.

2012.12.06-án azonban egyszerűen úgy döntöttem, hogy kész, elég volt. Nem adok ki havi 25 ezret cigarettára. És büszkén vállalom, hogy mindenféle segédeszköz nélkül értem el, hogy immár 69 napja „tiszta” vagyok. A legérdekesebb, hogy még csak nem is az ízlelés felerősödése vagy a spórolás a legfeltűnőbb vonzata a leszokásnak, hanem hogy hihetetlenül sok időm maradt másra. A legrosszabb esetben például evésre.

Kell a dohany 8

Néhány napja az AppStore-ban és a Play-ben megjelent egy ingyenes applikáció, a „Kell a dohány?”, mely az egyik itthon is kapható dohányzásról leszoktató termékcsaládhoz készült. A program végtelenül egyszerűen használható, csupán meg kell adnunk, hogy mióta nem gyújtottunk rá (kivéve, ha aktív bagósok vagyunk) és meg kell adni, hogy mennyit szívunk/szívtunk naponta illetve mennyibe kerül egy doboz cigaretta. Ezután a rendszer a főablakban megmutatja az eltelt napok számát, a nem  elszívott szálak mennyiségét és hogy mennyit is spóroltunk ezáltal. A program azonban itt nem ér véget, ugyanis van közösségi része is, mivel az applikációt használók együtt számolják, hogy mennyi cigarettát nem szívtak el összesen, sőt, egymással fényképeket is megoszthatnak egy közös falfelületen.

Kell a dohany 3
Viszont ha mégis rágyújt valaki, akkor kérhet segítséget. Ez esetben feljön a termékcsalád képe és kapunk egy patikakeresőt is, ahonnan könnyedén beszerezhetjük a megfelelő tapaszt vagy rágót. Hogy dohányzóként milyen felületet kap az ember, nem tudom, de frissen leszokott felhasználóként nem tolja a hirdetéseket a képembe és ez számomra pozitív.

Kell a dohany 4Persze nem minden a pénz, van egészségügyi vonzata is a dolognak. Az „És ami pénzben nem mérhető” menüpontot megérintve áttekinthetem, hogy az egészségi állapotom milyen egy dohányoshoz képest. Megnézhetem az elért eredményeket, a rizikófaktorokat is, például a tüdőrák vagy a szívroham kockázatát is. Ha pedig valamiről többet szeretnék megtudni, akkor a Tudástárban számtalan írás közül válogathatok, ahol például tippeket is kaphatok a leszokáshoz, de számos miértre is választ kaphatunk. Az applikáció nem tolakodó, rendkívül informatív és ingyenes. Minden (ex)dohányosnak csak ajánlani tudom.

Kell a dohany 5



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés