Connect with us

technokrata

Mostantól tilos a függetlenítés

iphone unlock

Dotkom

Mostantól tilos a függetlenítés

Szombaton kivették az USA szerzőjogi törvényének azon passzusát, miszerint a szolgáltatótól függő telefonokat függetleníteni lehet.

Még tavaly októberben megszületett a döntés, hogy a Digital Millenium Copyright Act-ből kiveszik azt a 2010-ben megfogalmazott kivételt, miszerint egy szolgáltató függő készüléket függetleníthetünk a szolgáltató/gyártótó engedélye nélkül. Vagyis amit mi drága pénzért megveszünk, előfizetünk, az nem a miénk többé. Ez például probléma lehet akkor, ha szolgáltatót váltunk, de a telefont szeretnénk továbbra is használni.

Locked-iPhone-5-

A három hónapos türelmi idő január 26-ával lejárt, de a jailbreak és a root-olás továbbra is legális marad, kivéve, ha ezt a műveletet egy tableten végezzük el. Aki például pénteken vette meg a készülékét, vagyis a törvénymódosítás türelmi idejének a lejárta előtt, az nyugodtan függetlenítheti a készülékét, azonban aki szombat óta vásárolt (okos)telefont, az már nem. Persze ettől még függetleníteni lehet a telefont, de ha lebuknak, akkor a törvény már nem védi meg őket a büntetéstől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp