Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekordot döntött az Apple, ez mégis kevés

Dotkom

Rekordot döntött az Apple, ez mégis kevés

Hiába döntötte meg saját bevételi rekordját az Apple, a befektetők elégedetlenek a számokkal. Zuhanóban az Apple.

A tőzsde és a befektetők minden siker ellenére elégedetlenek az Apple-lel, minekután a 2012-es utolsó negyedévi bevételek/eladások a napvilágra kerültek. Mint ismeretes, az iPhone 5 és az iPad Mini, mint az ősz sikertermékei, ha nem is lettek bukások, kisebb hype övezte, mint a Steve Jobs regnálása során piacra került eszközöket. Eközben a többi gyártó, mint a Samsung vagy az LG jelentősen fejlődtek, sorra döntik az eladási rekordokat, a minap még az a hír is szárnyra kapott, hogy az LG átvette a második helyet az Apple-től az Egyesült Államokban. Az iPhone 5 megjelenésekor az Apple részvenyei egyenként 700 dollár fölé kúsztak, a minap azonban már a 480-as értékhatárt közelítette meg. Nem csoda, ha mindenki azt várta, hogy az Apple végre kiadja a 2012. évi utolsó, és egyben legfontosabb pénzügyi jelentését, melyből megtudható, hogy hogy sikerült a karácsonyi szezon, hogy fogynak az új termékek (iPhone 5, New New iPad és az iPad Mini).

article-ipad-mini2-1023

A cég negyedév alatt akkora bevételt termelt, mint a Google egész évben, vagyis 54 és fél milliárd dollárt, vagyis átlagosan napi 592 millió dollár folyt be az Apple kasszájába, ráadásul úgy, hogy közben több ünnepnap is volt. A nyeresége 13.08 milliárd dollár volt az Apple-nek, ami mindössze 200 millió dollárral több, mint a 2011-es év karácsonyi időszakában mért eredményeknek. Ez pedig kevés, állítják a szakértők.

A 2012-es év utolsó negyedévében összesen 47.8 millió iPhone-t és közel 30 millió iPad-et adtak el. Az iPod ennél kevésbé népszerűbb, mindössze 12.7 millió egység talált gazdára a nagyvilágban. A Mac-es számítógépekről nem is beszélve, mely divízió egyelőre éppen csak, hogy túlment a 4 milliós határon a szerény 4.1 millió eladott MacBook-kal és társaival (pedig a Retina MacBook is az ősszel debütált, de ennek ára millió fölött van forintban). A piaci elemzők azonban 50 millió iPhone-t vártak, ami nem jött össze, így most mindenki csalódott, a tőzsde pedig a rekord ellenére negatívan értékelte a cég teljesítményét. Bár a számokat a New York-i tőzsde zárása után árulták el, ez nem mentette meg a céget attól, hogy a részvények értéke közel 9%-ot zuhanjon. A részvények értéke jelenleg 462.5 dollár, záráskor 504.77 dollár volt.

aaple



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés