Connect with us

Hirdetés

technokrata

A svédek lógnak a legtöbbet a mobilneten

Dotkom

A svédek lógnak a legtöbbet a mobilneten

A svédek neteznek a legtöbbet mobiltelefonról az Európai Unióban, és náluk a legcsekélyebb azok aránya, akik még sohasem használták a számítógépes világhálót.

A svédek 70 százaléka internetezik telefonjával otthonán és munkahelyén kívül. A második helyen a hollandok állnak 55 százalékkal, és valamivel 50 százalék feletti az arány Finnországban, Luxemburgban, Írországban és Dániában is – adta hírül a The Local című svéd lap az EU statisztikai hivatalára, a Eurostat jelentésére hivatkozva.

A sereghajtó Románia, ott 5 százalékos a mobiltelefonjukkal is netezők aránya. Bulgária, Olaszország, Magyarország és Litvánia esetében húsz százalék alatti a hányad. Svédországban a legmagasabb a szélessávú internetkapcsolattal ellátott háztartások rátája: 87 százalékos. Ez azonban nem sokkal magasabb, mint a 27 EU-tagállam átlaga, amely 72 százalékos.

A svédek körében a legalacsonyabb, 20 százalék azok hányada, akik még sohasem neteztek, a legmagasabb pedig Romániában a mutató, ott a lakosság 48 százaléka maradt ki eddig a világháló használatából. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés