Connect with us

Az Apple szankciókat alkalmaz Magyarországgal szemben

638706-tim-cook

Dotkom

Az Apple szankciókat alkalmaz Magyarországgal szemben

Információink szerint még karácsony előtt az Apple megelégelte a magyarországi visszaéléseket az iPhone készülékek garanciájával kapcsolatban és bekeményített.

Magát megnevezni nem kívánó információink szerint Magyarországon az elmúlt években több mint 10x annyi iPhone meghibásodás, és ez által garanciális csere történt, mint egy országban átlagosan az eladott telefonokra vetítve, így az Apple szankciókat volt kénytelen alkalmazni a magyarországi garanciális ügyintézéssel kapcsolatban.

A szankcionálás háttere minden valószínűség szerint abban rejlik, hogy az elmúlt években sokan üzletszerűen éltek abból, hogy egy elromlott, vagy letiltott alaplapú készülékből úgy csináltak újat, hogy az elromlott alaplapot egy garanciális készülékbe rakták át, rövidre zárták (vagy nagy áramot adtak neki) és ezáltal a telefon azonosítására kizárólagosan alkalmas belső matrica + SIM kártyát áttéve garanciálisan kicseréltették az alaplapot a gyártóval. Így gyakorlatilag másfél telefonból sikerült kettőt csinálni, mely alsó hangon is egy 4S iPhone esetén 40-50.000 Ft-os haszonnal kecsegtetett alkalmanként.

Informátorunk elmondta, hogy nem egyedi az eset, több gyártónál előfordult már hasonló visszaélés, azonban a hazai számokat illetően más országokban még megközelítőleg sem volt annyi visszaélés, mint Magyarországon. Az Apple szankcióinak köszönhetően a gyártó december végétől már minden eddiginél szigorúbban ellenőrzi a garanciális cserére beadott készülékek alkatrészeit és a legkisebb visszaélés gyanújára már megtagadja a cserét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom