Connect with us

technokrata

Ismeretlen telefonon bukkant fel a Firefox OS!

firefox OS 3

Kütyük

Ismeretlen telefonon bukkant fel a Firefox OS!

A CES-en bárki kézbe vehette az első Firefox mobil operációs rendszert futtató készüléket.

Mint már korábban írtuk, 2013 izgalmas lesz a mobil operációs rendszerek szempontjából. Az iOS-Android háború állóvizét könnyedén felboríthatja a megújult BlackBerry OS 10, az ex-MeeGo-s csapat által készített Sailfish OS és a Mozilla Firefox OS-e.

firefox OS 2

A CES-en pedig egy eddig ismeretlen készüléken próbálhatták ki az érdeklődők a Mozilla mobil operációs rendszerét. Sajnos a hardverről nem tudni sokat, de biztosan erősebb rendszeren fut, mint az ARMv6-os processzor és a 256 MB RAM.

firefox OS 3

A Mozilla tervei szerint idén indítják útjára a teljes egészében HTML5 alapokra épített Firefox OS-t, méghozzá a Telefonica és a Qulacomm együttműködésében. A demókészülék elég belépőszintűnek tűnik első blikkre, de a HTML5-ön nyugvó Firefox OS-nek úgy tűnik, hogy meg se kottyan a gyengus hardver. Ez azt erősíti meg bennünk, hogy a Mozilla a kispénzű piacokra szánja elsősorban a termékét. Nem szeretek ujjal mutogatni, de ha képzeletben megtenném, akkor Dél-Amerikára és az afrikai kontinens felé mutogatnék. A Firefox OS-t egyébként tavaly, március végén mutatták be a barcelonai Mobile World Congress-en, azóta pedig alaposan megváltozott.

firefox OS 4Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp