Connect with us

2013 a táblagép éve

tablets

Dotkom

2013 a táblagép éve

Ez a CES-en is meg fog látszani. A babyboom után itt a tabletboom!

Alig indult el a 2013-as év, a tech világ máris tűkön ül, hiszen Las Vegasban január 8-11. között kerül megrendezésre az iparág legjelentősebb eseménye, a CES. A kiállításon mintegy 20.000 új terméket mutatnak majd be, a legnagyobb gyártók is hagyományosan ilyenkor rántják le a leplet legújabb fejlesztéseikről. Idén a mobil eszközök játsszák a főszerepet és ami számunkra különösen jó hír: magyar cégek is képviseltetik magukat a nemzetközi seregszemlén.

2013-ban az előzetes adatok szerint tovább folytatódik majd az új generációs mobileszközök piacát jellemző hatalmas növekedés. A nemzetközi CES kiállítást szervező CEA (Consumer Electronic Association) átfogó kutatást végzett a témában, mely szerint az okostelefon továbbra is az iparág húzóterméke lesz. Idén összesen több mint 125,8 millió darab új eszköz kerül majd az üzletekbe, ami 16%-os bővülést jelent a 2012-es évhez képest. A tabletek piacán pedig még ennél is nagyobb növekedéssel számolhatunk: több mint 105 millió új táblagép jelenik meg a boltok polcain, ami 54%-kal múlja felül a tavalyi értéket. A piaci trendeknek megfelelően a 2013-as CES is kiemelten kezeli a mobiltechnológiát, több mint 1200 kiállító mutatja majd be fejlesztéseit a témában.

tablets

A magyar innováció is versenyképes

A legnagyobb globális gyártók és fejlesztők mellett két magyar cég is bekapcsolódik a CES által biztosított nemzetközi vérkeringésbe. A Leonar3do nemzetközi díjakkal is elismert 3D eszközét és legújabb fejlesztéseit mutatja be. A GPS Tuner pedig jelentős nemzetközi piaci sikereket elért kültéri (nem autós) navigációs szoftvereit viszi el Las Vegasba. A cég a kerékpáros navigációs szoftverek szegmensében több országban is piacvezető pozíciót tölt be, termékei, alkalmazásai GPS eszközökre, Androidra, iPhone-ra és Windows Phone-ra egyaránt elérhetőek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom