Connect with us

technokrata

VoIP szolgáltatást indít a Facebook!

unnamed

Dotkom

VoIP szolgáltatást indít a Facebook!

Gyökeresen megváltozott a Facebook Messenger: immár hangunkat is hallathatjuk az üzenetküldőben, ha épp nincs kedvünk gépelni.

A Facebook Messenger applikáció tegnapi frissítése mindenkit meglepett. Eddig csupán arra volt jó, hogy a webes felület helyett a mobilon keresztül is csetelhettünk ismerőseinkkel. Mára azonban ez megváltozni látszik, ugyanis beszédünket a Record Voice gombra kattintva át is küldhetjük a másik félnek. A hangüzenet alatt folyamatosan nyomni kell a gombot, és amikor befejeztünk a mondandónkat, akkor egyszerűen elengedjük és mehet is a másik félnek. A baj csupán az, hogy itt nincs visszatáncolás, amit kimondtunk, megy át. Nem titok többé, hogy a mobilinternet korában az SMS tulajdonképpen (tetsz)halott dolog lett. A frissítés Androidra és iOS-re egyaránt kigurult, töltsd le AppStore-ból vagy Google Play-ből.

facebook messenger voice

Hamarosan pedig jön a Facebook VoIP szolgáltatása, melynek éles tesztelése jelenleg Kanadában folyik, de a készítők elárulták, hogy hetek kérdése, és az egész világon elindul ez a szolgáltatás. Ha ez elindul és működőképes lesz, ráadásul jóval olcsóbb lesz, mint a percdíjas, hagyományos GSM hívás (+2Ft+ÁFA/perc persze), akkor csak egy minimális előfizetési díjat kell fizetnünk érte, a szolgáltatónk pedig csak a mobil adatforgalomért kell, hogy számlázzon, ami ma már megfizethető.

A Facebook Messenger applikációra az iPad-eseknek azonban várniuk kell még, jelenleg tesztelés alatt áll, nem tudni, mikor érkezik.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle