Connect with us

technokrata

Van élet az Installous után?

Installous meme

Dotkom

Van élet az Installous után?

A Hackulous csoport egyik napról a másikra eltűnt a Cydiából.

Eltűnt a Hackulous, vele együtt az Installous, mely a megtört iOS-es applikációk gyűjtőhelye volt. Annyira vége az egésznek, hogy az Installous immár teljesen inaktív lett, indítás után ki is lép a programból a telefon. Az Installous-os applikációknak azonban volt pár hátulütője. A legtöbb verzió halott linkre mutatott, ha működött is a link, akkor nagyon lassan jött le egy-egy applikáció, az AppStore nem tudta lefrissíteni (ami rendben is volt, de ilyenkor mindig szólt, hogy a felhasználó ugyan vegye már meg az appot).  A megszűnéssel pedig egy, a kalózszoftvert használók körében leginkább használt forrás apadt ki.

installous gone

Persze vannak és voltak alternatívák mindig is, a fizetős Zeusmos egy ideig megízlelhette a sikert, de valamiért mostanában behalt. Amire viszont érdemes odafigyelni az a Kuaiyong nevű oldal, ami mindenféle JailBreak-et nélkülöz. Mondjuk, engem személy szerint elriaszt az a tény, hogy kínai oldalról beszélünk, ugyanis kicsit tartok a kémkedéstől vagy a káros kódoktól, így maradok a legális beszerzés mellett, ráadásul ritka, hogy valami 89 centnél drágább lenne.

kuaiyong

Ami viszont szomorú, hogy az Apple év végén keményen rászállt az akciófigyelő applikációkra, így az AppStore-ból már nem lehet elérni az általunk használt AppGratist és az AppShoppert sem. Utóbbinál kívánságlistát is létrehozhatunk, így figyelhetjük egy-egy fizetős applikáció árváltozását. Természetesen a már feltelepített applikációkat az Apple nem törölheti, de a tábor már nem fog növekedni.

AppGratis

Legutóbb egy 9 eurós fordítóprogramot sikerült 89 euro centért beszerezni, amit a Nuance készített és több tucat nyelven ért, ráadásképpen feliratokból (fotó) is vagányan fordít. De nem ritka, hogy egy-egy 5-6 eurós programot is egy-egy napra ingyenessé tesznek a készítők valamilyen ünnep alkalmából, amiről azonnal tudomást is szerezhetünk.

AppShopper

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp