Connect with us

technokrata

A Magyar Telekom nyerte a MÁV-Start vonatok internet tenderét

woman-uses-laptop-on-trai-007

Dotkom

A Magyar Telekom nyerte a MÁV-Start vonatok internet tenderét

Hamarosan évente akár ötvenmillió utas is kapcsolódhat majd a világhálóra ingyen az InterCity és az elővárosi vonatokon.

Bővíti az ingyenes internetelérésre alkalmas járműveinek körét a MÁV-Start, így évente akár ötvenmillió utas kapcsolódhat majd a világhálóra ingyen az InterCity és az elővárosi vonatokon. A távközlési szolgáltató kiválasztása a közbeszerzési eljárás lezárultával megtörtént, a nyertes a Magyar Telekom Nyrt. lett. Az érintett vasúti kocsikban a wifi működtetéséhez szükséges műszaki előkészítés is elindult, a szerelési munkálatokat a MÁV-Gépészet Zrt. elkezdte.

woman-uses-laptop-on-trai-007

A vezeték nélküli internetet minden járműben ingyenesen vehetik majd igénybe az utazók. A hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 megabit, ez elsősorban levelezésre, portálok olvasására elegendő.  A fejlesztésbe 735 járművet vonnak be. A tervek szerint a műszaki munkálatok nyolc hónapot vesznek igénybe. A wifi szolgáltatás lehetőségét biztosító járműveken külön matricákat helyeznek el.
 lurq68gjr2fgfk1lrfwi

A MÁV-Start tavaly szeptembertől több vonatán biztosítja díjmentesen a vezeték nélküli internetelérés lehetőségét. A tapasztalatok és a mérések alapján egyre többen veszik igénybe a szolgáltatást. Jelenleg az érintett járművek a Budapest-Keleti-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest-Nyugati útvonalon közlekednek. A bővítésnek köszönhetően január végétől több IC- és elővárosi vonaton is találkozhatnak az utasok az ingyenes interneteléréssel. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle