Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 ok, amiért kevesebb karácsonyi SMS-t kaptál

Kütyük

5 ok, amiért kevesebb karácsonyi SMS-t kaptál

Ma már az átlag felhasználó sem csodálkozik el azon, hogy miért küldünk évről évre kevesebb SMS-t karácsonykor, vagy újév alkalmával.

Cikkünkben öt indokot szedtünk össze arra, hogy miért nem küldünk és kapunk annyi SMS-t barátainktól, ismerőseinktől, kollégáinktól, mint évekkel ezelőtt.

1. Az SMS már nem menő

Az SMS a mobilinternet világában olyan, mint évekkel ezelőtt a postai levél. Megvan ugyan a varázsa, de pont annyira személytelen, mint ha nem csinálnánk semmit és az üzenete: boldog ünnepeket kívánok, de azért annyira boldogot nem, hogy ezt személyesen mondjam el, vagy felhívjalak ezért.

2. Az SMS drága

Díjcsomagtól függően akár 40 Ft is lehet egy ilyen SMS, mely még ha a milgrami modellel is számolunk, akkor is akár 6.000 Ft-ot kitehet az ünnepi üzenetek száma. Semmi értelme SMS-t küldeni, amikor már a legtöbben emailt is olvasnak a telefonjukon.

3. Viber, WhatsApp, Skype, Facebook

Akinek van okostelefonja, annak nagy eséllyel mobilinternete is van (vagy Wifi közelben van nagyrészt), és ők használják a Viber, WhatsApp, vagy Skype valamelyikét, melyen ingyenes az üzenetküldés.

4. Személyesség hiánya

Az első pontot folytatandó, a karácsony már nem arról a pozőrségről szól (és sosem kellett volna, hogy arról szóljon), mint évekkel ezelőtt, hogy cégek még abban is versenyeznek, hogy ki milyen repiajándékokkal halmozza el a partnereket. Sőt, arról sem szól, hogy ki hány, jószerivel ugyanolyan szövegű üzenetet küld és kap. Reméljük, hogy erre a Facebookon minden reggel az üzenőfalra kiabáló „Nagyon boldog névnapot kívánok minden Istvánnak” nyilvánvalóan személytelen, de jópofáskodó, ezzel a napi jócselekedet letudó réteg is majd rájön idővel.

5. A karácsony intimitása

Ha nem boldogot, akkor milyet? Kedvességünk és kreativitásunk nem feltétlenül szerencsés, ha a boldog, kellemes és áldott szavak tetszőleges cserélgetésében önt formát. Régen is szerették egymást az emberek SMS nélkül, vagy aki igazán fontos, akkor azzal úgyis találkozol az ünnepek alatt. Ráadásul nincs annál szánalmasabb, amikor a karácsonyi vacsoránál a családtagok az okostelefonjuk kijelzőjére tapadnak és ölik meg a hangulatot, mert nekik akkor azonnal “válaszolni kell” az ünnepi üzenetekre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés