Connect with us

technokrata

5 ok, amiért kevesebb karácsonyi SMS-t kaptál

sms

Kütyük

5 ok, amiért kevesebb karácsonyi SMS-t kaptál

Ma már az átlag felhasználó sem csodálkozik el azon, hogy miért küldünk évről évre kevesebb SMS-t karácsonykor, vagy újév alkalmával.

Cikkünkben öt indokot szedtünk össze arra, hogy miért nem küldünk és kapunk annyi SMS-t barátainktól, ismerőseinktől, kollégáinktól, mint évekkel ezelőtt.

1. Az SMS már nem menő

Az SMS a mobilinternet világában olyan, mint évekkel ezelőtt a postai levél. Megvan ugyan a varázsa, de pont annyira személytelen, mint ha nem csinálnánk semmit és az üzenete: boldog ünnepeket kívánok, de azért annyira boldogot nem, hogy ezt személyesen mondjam el, vagy felhívjalak ezért.

2. Az SMS drága

Díjcsomagtól függően akár 40 Ft is lehet egy ilyen SMS, mely még ha a milgrami modellel is számolunk, akkor is akár 6.000 Ft-ot kitehet az ünnepi üzenetek száma. Semmi értelme SMS-t küldeni, amikor már a legtöbben emailt is olvasnak a telefonjukon.

3. Viber, WhatsApp, Skype, Facebook

Akinek van okostelefonja, annak nagy eséllyel mobilinternete is van (vagy Wifi közelben van nagyrészt), és ők használják a Viber, WhatsApp, vagy Skype valamelyikét, melyen ingyenes az üzenetküldés.

4. Személyesség hiánya

Az első pontot folytatandó, a karácsony már nem arról a pozőrségről szól (és sosem kellett volna, hogy arról szóljon), mint évekkel ezelőtt, hogy cégek még abban is versenyeznek, hogy ki milyen repiajándékokkal halmozza el a partnereket. Sőt, arról sem szól, hogy ki hány, jószerivel ugyanolyan szövegű üzenetet küld és kap. Reméljük, hogy erre a Facebookon minden reggel az üzenőfalra kiabáló „Nagyon boldog névnapot kívánok minden Istvánnak” nyilvánvalóan személytelen, de jópofáskodó, ezzel a napi jócselekedet letudó réteg is majd rájön idővel.

5. A karácsony intimitása

Ha nem boldogot, akkor milyet? Kedvességünk és kreativitásunk nem feltétlenül szerencsés, ha a boldog, kellemes és áldott szavak tetszőleges cserélgetésében önt formát. Régen is szerették egymást az emberek SMS nélkül, vagy aki igazán fontos, akkor azzal úgyis találkozol az ünnepek alatt. Ráadásul nincs annál szánalmasabb, amikor a karácsonyi vacsoránál a családtagok az okostelefonjuk kijelzőjére tapadnak és ölik meg a hangulatot, mert nekik akkor azonnal “válaszolni kell” az ünnepi üzenetekre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő