Connect with us

technokrata

Jövőre ugrásszerűen megnő az LTE telefonok eladása

Verizon4G

Dotkom

Jövőre ugrásszerűen megnő az LTE telefonok eladása

A Startegy Analytics kiszámolta, amit sejteni lehetett: 275 millió 4G-s készülék talál jövőre gazdára.

Miután egyre több országban törekednek arra, hogy teljes LTE lefedettség legyen, így nem nehéz kitalálni, hogy egyre több olyan készülék lesz, melyekben már nem csak a jobb esetben 42 Mbit/s-es 3G modem lesz, hanem 4G/LTE chipen keresztül lehet szörfölni a mobilneten. Persze, mivel ez konkrétan milliárdokba kerülnek egy-egy szolgáltatónak, így eleinte némileg borsos áron lesz csak elérhető a szolgáltatás. Ez még ne riasszon vissza senkit se,  ugyanis a 3G megjelenésekor se volt olcsó mulatság ilyen módon internetezni, de azóta már jelentősen olcsóbbak lettek ezek az előfizetések.

A Strategy Analytics pedig kiszámolta, hogy jövőre mennyire lesz népszerű az LTE-s okostelefon. Innen nézve a 275 millió eladott okostelefon egész szép számnak tűnik. A cég vezető analitikusa, Neil Shah elárulta, hogy az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Japánban, Kínában és Dél-Koreában lesz a leglátványosabb ugrása a készülékeladásoknak. A cég ügyvezető igazgatója, Neil Mawston egyenesen a „4G Év-ének” nevezte 2013-at. Szerinte az LTE lesz a legjobban növekedő és legértékesebb piaca a mobilszolgáltatásoknak, egyetlen szolgáltató se mehet el majd mellette (jellemző, hogy itthon a T-Mobile kivételével a Vodafone és a Telenor inkább a 3G-t tökéletesíti,  a Magyar Telekom pedig még küzd a lefedettséggel, LTE-re képes készülék pedig alig van az országban).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő