Connect with us

technokrata

Hajlékony kijelző lehet a jövő év slágerterméke

samsung-flexible-amoled-display_ces_1.jpg

Kütyük

Hajlékony kijelző lehet a jövő év slágerterméke

A 1080p-s felbontás után mi jöhet még? A 4K egyelőre szóba se jöhet, de a hajlékony technológia már az ablakon kopogtat.

A Samsung Display a Samsung Electonics leányvállalata és kijelzőkkel foglalkozik. Kutat, fejleszt, legyárt. Most viszont azt sugallja, hogy az év eleji CES-en a Samsung valami nagy durranásra készül, melynek egyik lehet az az 5.5 hüvelykes hajlékony kijelző, mely bár nem full HD, de a 720p-s felbontás és a 267 ppi-je a legjobbak közé repítheti. A Samsung már eddig is mutatott be hajlékony kijelzőket, amik azonban sose lettek konzumer termékek, így például a 2011-es CES-es is demóztak egy 4.5 hüvelykes kijelzővel, amelynek még csak WVGA felbontása volt. Hiába, fejlődik a világ.

Nem szabad elmennünk amellett a tény mellett, hogy a Nokia és az LG is dolgozik valami hasonlón, mindkét vállalat mutatott már be prototípust, de egyelőre egyik se rukkolt elő egy konkrét termékkel sem. És akkor még nem is beszéltünk a Samsung Display másik fejlesztéséről, a 30 hüvelykes áttetsző kijelzőn, amely üvegből készült. A leányvállalat már évek óta tökéletesíti a technológiát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek