Connect with us

technokrata

Megjelent a kínai csúcsmobil

Kütyük

Megjelent a kínai csúcsmobil

Az Oppo Find 5-nek jelenleg kevés ellenfele van a piacon. 1080p-s kijelzővel és 13 megapixeles fényképezővel sokkol mindenkit az okostelefon.

Azt tudjuk, hogy a kínaiak szeretnek mindenből csinálni egy saját verziót. Ilyenkor gyakran a másolás a bevált módszer, a végeredmény meg gyakran megtévesztő, de silány minőséget takar. De mi van akkor, ha valaki veszi a fáradtságot és minőségit készít? Nos, az Oppo pontosan ezt teszi minden egyes készülékénél, mint ahogy a Find 5 esetében is tette.

A Find 5, mint ahogy a nevéből kitűnik, öthüvelykes, 441 ppi-s kijelzővel büszkélkedhet, melynek felbontása 1920×1080 pixel. A processzora négymagos, 1.5 GHz-es Snapdragon S4 Pro, memóriája pedig 2 GB. Android 4.1.2 fut rajta, akkumulátora 2500 mAh-es.

A készülék NFC-s, a készüléken pedig egy olyan speciális Sina Weibo applikáció fut (ez egy kínai mikroblog), mellyel egymást tudják követni a feliratkozók. A 13 megapixeles kamera pedig nem csak a méretéről híres, hanem arról is, hogy olyan erős hardvert raktak mögé, miáltal azonnal gyárthatjuk a HDR-es fényképeket és filmeket.

A Find 5-ben olyan audio megoldást alkalmaznak, mellyel eddig még egyik telefon se bírt, lévén, hogy a Dirac HD technológia leginkább olyan autókban található meg, mint a BMW, a Rolls Royce vagy a Bentley. A Find 5 fülhallgatója természetesen már Dirac-ra van finomítva.

Az egyetlen rossz dolog amellett, hogy a 16 GB tárhely nem bővíthető, hogy egyelőre csak Kínában kapható, mintegy 3000 jüanos áron (104 ezer forint).Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin