Connect with us

Az Apple és a Samsung uralja a kütyüpiacot

thesmartphon

Dotkom

Az Apple és a Samsung uralja a kütyüpiacot

De a Samsung sokkal többet ad el, igaz, kisebb árréssel.

Láttunk már számos tanulmányt egy-egy szegmensről, legyen az számítógép (laptop, asztali, ultrabook), táblagép vagy okostelefon. De ezeket külön-külön figyelve nehezen rajzolódik ki egy cég teljesítménye, mert lehet valamiben első, miközben másban csak a harmadik vagy a negyedik. Az IDC pontosan ezt a három szegmenset vonta össze és adta ki tanulmányát, melyben tökéletesen látszik, hogy ha Top 5, vagyis az öt legjobban fogyó kütyüt vesszük górcső alá, akkor melyik cég milyen pozíciót mondhat magáénak. A legfurább az, hogy az LG fel se fért a listára önálló cégként.

Mint a táblázatból láthatjuk, az elmúlt egy évben a Samsung nagyot lendült előre. És bár akkor fej-fej mellett volt az Apple-lel, idén a harmadik negyedévre alaposan elhúzott a vetélytársa mellől és immár 21.8%-os világszintű részesedéssel bír (ez évről évre egy laza 97.5%-os növekedést jelent). Mindez valószínűleg a rendkívül sikeres Galaxy S III-nak és a Note II-nek is köszönheti a gyártó.

Az Apple is növekedést könyvelhetett el, de egyáltalán nem akkorát, mint a Samsung. És ha a fenekét a földhöz csapkodja, akkor se éri utol a dél-koreaiakat.  A növekedés valamivel több, mint a harmada a Sammy-nek.

A Lenovo a nevető harmadik, mely ettől még a világ legnagyobb PC-gyártója, a Top 5 kütyüben azonban csak a harmadik. Érdemes még a HP-t is megfigyelni, ugyanis negatív növekedést ért el az elmúlt egy év alatt, piaci részesedésének 2.8%-át veszítette el. Ez annak is köszönhető, hogy a HP lelépett a mobilpiacról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő