Connect with us

technokrata

Az Apple és a Samsung uralja a kütyüpiacot

thesmartphon

Dotkom

Az Apple és a Samsung uralja a kütyüpiacot

De a Samsung sokkal többet ad el, igaz, kisebb árréssel.

Láttunk már számos tanulmányt egy-egy szegmensről, legyen az számítógép (laptop, asztali, ultrabook), táblagép vagy okostelefon. De ezeket külön-külön figyelve nehezen rajzolódik ki egy cég teljesítménye, mert lehet valamiben első, miközben másban csak a harmadik vagy a negyedik. Az IDC pontosan ezt a három szegmenset vonta össze és adta ki tanulmányát, melyben tökéletesen látszik, hogy ha Top 5, vagyis az öt legjobban fogyó kütyüt vesszük górcső alá, akkor melyik cég milyen pozíciót mondhat magáénak. A legfurább az, hogy az LG fel se fért a listára önálló cégként.

Mint a táblázatból láthatjuk, az elmúlt egy évben a Samsung nagyot lendült előre. És bár akkor fej-fej mellett volt az Apple-lel, idén a harmadik negyedévre alaposan elhúzott a vetélytársa mellől és immár 21.8%-os világszintű részesedéssel bír (ez évről évre egy laza 97.5%-os növekedést jelent). Mindez valószínűleg a rendkívül sikeres Galaxy S III-nak és a Note II-nek is köszönheti a gyártó.

Az Apple is növekedést könyvelhetett el, de egyáltalán nem akkorát, mint a Samsung. És ha a fenekét a földhöz csapkodja, akkor se éri utol a dél-koreaiakat.  A növekedés valamivel több, mint a harmada a Sammy-nek.

A Lenovo a nevető harmadik, mely ettől még a világ legnagyobb PC-gyártója, a Top 5 kütyüben azonban csak a harmadik. Érdemes még a HP-t is megfigyelni, ugyanis negatív növekedést ért el az elmúlt egy év alatt, piaci részesedésének 2.8%-át veszítette el. Ez annak is köszönhető, hogy a HP lelépett a mobilpiacról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák