Connect with us

technokrata

Lebukott a Baidu Cloud Phone

baidu-phone

Kütyük

Lebukott a Baidu Cloud Phone

Az amerikai kolléga mintájára állítólag a kínai keresőóriás is saját okostelefont készít. Most már biztos.

Bár már májusban tudni lehetett, hogy a kínai Baidu is készül valami Nexus-szerű készülékkel, erre utalt egy kémfotó is, amin egy prototípus volt látható. Ez a készülék azonban mára alaposan megváltozott, sokkal elegánsabb lett.

A Baidu Cloud Phone, mint ahogy a nevéből kiderül, kis belső tárhellyel és annál nagyobb felhőalapú tárhellyel rendelkező készülék lesz, melyet a China Telecom fog forgalmazni. A készülék igazi kis középkategóriás eszköz lesz a maga 4.5 hüvelykes qHD felbontású (540×960) kijelzőjével, a kétmagos, 1.2 GHz-es processzorával és az 5 megapixeles kamerájával. Sok olyan extra lesz benne, amit már az androidos készülékeknél is megszokhattunk, így lesz benne WiFi, GPS, Bluetooth, szenzorok. A Baidu készüléke Dual SIM-es lesz, vagyis egy hely a hagyományos GSM-nek van fenntartva, a másik slot pedig a CDMA hálózatnak. A készülék abszurditása mindössze annyi, hogy a Google mobil operációs rendszere, az Android fog futni, de olyan applikációkkal lesz kiegészítve, melyek egy Baidu felhasználónak se hiányozhat majd a zsebéből. Az árát még nem tudni, de abban biztosak lehetünk, hogy nem lesz túlárazva, ugyanis a Baidunak is érdeke, hogy minél több kínai zsebében a sajátmárkás készüléke lapuljon, ugyanis a kínai keresőóriás is az online hirdetésekből tartja fenn magát. És mint tudjuk, a Google sem a Nexus-eladásokból gazdagodik meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő