Connect with us

technokrata

Itt a Nokia Here

Dotkom

Itt a Nokia Here

Tegnap került ki a Nokia ingyenes online/offline térképszolgáltatása, a Here az AppStore-ba.

A múlt héten mutatta be a Nokia az ingyenes térképszolgáltatását, a Nokia Here-t. Akkor még nem lehetett tudni, hogy mikor fog kijönni iOS-re, ugyanis az Apple még nem fogadta el az applikációt, amely teljesen ingyenes. Tegnaptól viszont bárki szabadon letöltheti iPhone-jára, és bár vannak hibái, hamarosan az egyik legnépszerűbb GPS szoftverré válhat.

A Nokia Here egyik nagy előnye, hogy teljesen ingyenes. Ami viszont a hasonló szolgáltatásoknál jobbá teszi, hogy pontosabb (az Apple Maps-nél biztosan) és nem szükséges hozzá folyamatos internetkapcsolat, könnyedén lementhetjük a kívánt területeket a készülékünkre. Nekem a 3GS-en pillanatok alatt bemért, kiválóan működik a tömegközlekedés is (bár a mellettünk található troli vonala nem látható, így az 1-es villamoshoz a gyalogutat ajánlja a Rottenbillertől), tőlünk nyugatabbra pedig valós idejű tömegközlekedési információkat is megjelenít. Utóbbihoz kell az internetes kapcsolat. Ami egyelőre még nem tetszik, hogy ezek egyelőre még nem kombinálhatóak, vagyis folyamatosan változtatni kell a térkép milyenségén, azaz nem megy egyszerre a tömegközlekedés és a műholdfelvétel. Egyes tartományok esetén  nem rajzolja ki a térképet, helyett egy üres háttérképen a Here felirat jelenik meg.

Útvonaltervezéskor a gyalogos és a gépjárműves módon kívül lehetőség van tömegközlekedést is választani, így egy idegen városban is könnyedén elnavigál minket A-ból B-be. Kérhetünk hang-alapú navigálást is, ez egyelőre csak angol nyelven érhető el.

A felhasználási értékelések vegyesek, sok még a hiba a rendszerben. Tulajdonképpen egy erős közepes. Androidon azonban egyelőre még nincsen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom