Connect with us

Rohamosan növekszik a mobilfizetési forgalom

Mobile-Payments-640

Dotkom

Rohamosan növekszik a mobilfizetési forgalom

A mobil távközlési hálózatokon lebonyolított lakossági és vállalati internetes vásárlások összértéke 2017-re globális szinten meghaladja majd az ezer milliárd dollárt – írja az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat elemzése.

A “Worldwide Mobile Payments 2012-2017 Forecast” elemzésében az IDC Financial Insights kutatórészlege megállapítja, hogy a teljes forgalom túlnyomó részét a mobil eszközök által “fogyasztott” digitális tartalom, illetve a mobil eszközökön böngésző programmal elért internetes portálokon lebonyolított e-kereskedelem adja majd. Miközben azonban az abszolút forgalom önmagában nagy összegnek tűnik, a mobil eszközökkel elméletileg lebonyolítható elektronikus kereskedelemnek mindössze a 2,5 százalékát teszi majd ki 2017-ben.

Az összforgalomnak csak kisebb hányadát adják majd az kiskereskedelmi üzletek pénztárainál telepített NFC (Near Field Communication) eszközökkel lebonyolított vásárlások. A növekedés azonban a készülékek terjedésének függvényében ezen a téren is gyors ütemű lehet. A mobil eszközökön történő személyek közötti átutalások az összforgalomhoz képest csak elenyésző nagyságrendet képviselnek majd az egységes technológiai szabvány kidolgozatlansága és a műveletet lehetővé tévő rendszerek hiányos kiépítettsége miatt – áll az elemzésben.

Az IDC szerint ugyanakkor a pénzintézetek előtt jó üzleti lehetőségeket nyit meg a mobil pénzforgalom növekedése, mivel annak nagy része a hagyományos fizetőkártyás banki termékekre támaszkodik majd. A mobil fizetési technológia a pénzintézetek számára a vásárlási szokások pontosabb és mélyebb elemzését is lehetővé teszi. A pénzintézeteknek ezért érdekében áll elősegíteni hagyományos kártyás termékeik technológiai összekapcsolását NFC és “mobil pénztárca” eszközökkel.

“Az okostelefonok rohamos terjedése megnyitja az utat a legkülönbözőbb mobilfizetési megoldások bevezetése előtt, amelyek együttesen jelentős részarányra tesznek majd szert a globális kiskereskedelmi forgalomban. A megoldás rohamos terjedésére számítunk azzal párhuzamosan, ahogy a felhasználók és a kiskereskedők megbarátkoznak a technológia alkalmazásával” – mondta Aaron McPherson, az IDC Financial Insights globális fizetés-stratégiai igazgatója. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő