Connect with us

technokrata

Az Android lenyomja a világot

Dotkom

Az Android lenyomja a világot

Négyből három eladott okostelefonon a Google mobil operációs rendszere fut. Viszont még mindig a hagyományos mobiloké a piac nagy hányada.

A Gartner piackutató cég közzétette a 2012 harmadik negyedévi mobiltelefon eladási listáját, melyből megdöbbentő adatokat olvashatunk ki. Akik figyelmesen olvassák a WikiTech-et, azoknak nem lehet nagy titok, hogy ha a mobiltelefonok típusát nézzük, akkor a Samsung és az Apple a legmenőbb készülék, ha pedig a mobil operációs rendszereket vesszük alapul, akkor mindenképpen az Android a nyertes, hiszen a Samsungon kívül még több tucat gyártó használja fel a Google rendszerét a készülékéhez.

A harmadik negyedévben összesen 428 millió mobilt értékesítettek a világon. Ami az érdekesebb, hogy ebből 169.2 millió készülék volt csak okostelefon (39.6%), a világ nagyobbik része hagyományos mobilt vett magának (258.8 millió egység). Ha az okostelefonok mobil operációs rendszerét nézzük, akkor az Android jelentősen elhúzott a versenytársaitól, ugyanis 122.5 millió ilyen készüléket értékesítettek a harmadik negyedévben, vagyis négyből majdnem minden harmadik okostelefon androidos volt (72.4%).  Mintegy 23.5 millió iPhone-t adott el az Apple az elmúlt három hónapban, ugyanis ennyien törtek lándzsát az iOS mellett, ez 13.9%-os részesedést jelent a piacon. A maradék 13%-on pedig a többi mobil OS marakodhat, ugyanis van még Windows Phone (4 millió készülék, 2.4%), BlackBerry OS (közel 9 millió darab készülék, 5.3%), Bada (5 millió egység, 3%) és a Symbian (4.4 millió telefon, 2.6%). Érdekes, hogy jelenleg még a Symbian jobban teljesít a Windows Phone-nál. Ez a jövőben változhat, ugyanis nemrég megjelent a Windows Phone 8, az iPhone 5 pedig már a negyedik negyedév slágerterméke, ráadásként ne felejtsük el, hogy a Google Nexus 4-et is elkapkodták előrendelésben.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom