Connect with us

Hirdetés

technokrata

Négy okostelefonból három androidos

Dotkom

Négy okostelefonból három androidos

Az idei harmadik negyedévben minden négy eladott okostelefon közül három Android operációs rendszeren futott – közölte az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat.

A harmadik negyedévben piacra vitt 181,1 millió okostelefon 75,0 százaléka, 136,0 millió darab Android operációs rendszerrel működött. Az Android okostelefonok értékesítése a második negyedévben lépte át a 100 milliós küszöböt.  Az idei harmadik negyedévi közel kétszeres, 91,5 százalékos növekedés a 2011-es harmadik negyedévi 71,0 millióhoz képest lényegesen felülmúlja az okostelefon piac 46,4 százalékos növekedésének mértékét. A tavalyi harmadik negyedévben 123,7 millió okostelefon kelt el a világpiacon. Az Android operációs rendszere ezen belül 57,5 százalékos részesedéssel rendelkezett.

Az idei harmadik negyedévben több Android okostelefon került piacra, mint amennyi okostelefont az Android projekt bejelentésének évében, 2007-ben a világpiacon összesen értékesítettek. Az Androidot értékesítők listáját változatlanul a Samsung vezeti nagy előnnyel a többi gyártó előtt, de részesedése valamelyest csökkent.

“Az okostelefon piac egyik legerőteljesebb növekedési motorja a 2008-ban bemutatott Android operációs rendszer” – mondta Ramon Llamas, az IDC mobiltelefon üzletági kutatási igazgatója. “Az Android azóta minden évben a piac bővülésének mértékét meghaladó ütemben terjedt és piaci részesedést vett el a konkurenciától” – hangsúlyozta.  Az okostelefonok operációs rendszerének ranglistáján a második helyen messze az Android mögött az Apple iOS áll 14,9 százalékos részesedéssel. Az idei harmadik negyedévben 26,9 millió darab iOS operációs rendszerrel működő okostelefon kelt el. A tavalyi harmadik negyedévben 17,1 millió iOS rendszerű okostelefont értékesített az Apple, ami 13,8 százalékos részesedésnek felelt meg. Az eladások az idei harmadik negyedévben a tavalyihoz képest 57,3 százalékkal növekedtek. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés