Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ázsia legnagyobb Apple Store-ja nyílik Pekingben

Dotkom

Ázsia legnagyobb Apple Store-ja nyílik Pekingben

Egyben ez lesz Kína hatodik hivatalos áruháza. Az újságírók már bemehettek egy órára.

A négyszintes üzletnek a legismertebb bevásárló utcában a Wangfujing-on választottak helyet, s háromszáz alkalmazott fog benne dolgozni. A médiacsoport kalauza John Browett értékesítésért felelős alelnök volt, aki azt mondta: arra készülnek, hogy minden városban minden kínai fogyasztót kielégítsenek. “Mindez egy kis időbe telik” – tette hozzá. Annyit még elárult, hogy hamarosan a dél-kínai Shenzhen városa is kap egy áruházat.

Az október 20-ra tervezett hivatalos megnyitó egybeesik az iPhone 5-ös kínai bevezetésével. Az Apple-nek világszerte 390 nagyáruháza van, s a legújabb Pekingben a harmadik, Kínában pedig a hatodik. A világ legnépesebb országában félmilliárd felett van az internetezők száma, a felhasználók már túlnyomórészt okostelefonokon kapcsolódnak a világhálóra. Hivatalos adatok szerint június végén 388 millió kínai használta rendszeresen böngészésre a mobiltelefonját.

Tavaly az Apple éves szinten megduplázta eladásait Kínában. Az eladások értéke elérte a 13 milliárd dollárt, miközben a többi piacon 10 százalékos bővülést ért el. Az Egyesült Államokon kívül legnagyobb piacán a második negyedévben 28 százalékos visszaesést szenvedett el a z Apple az első negyedévhez képest, de így is – már a félév végén – megközelítette a  tavalyi egészéves forgalmat. A vállalat első embere, Tim Cook, aki nemrégiben járt a kínai fővárosban, többször kifejtette: cége hatalmas tartalékokat lát az ázsiai, különösen a kínai piacban. (MTI)

<Galériáért klikk a képre!>



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés