Connect with us

technokrata

Már csak a Kúria segíthet a jelenleg frekvenciatenderen

court

Dotkom

Már csak a Kúria segíthet a jelenleg frekvenciatenderen

Addig viszont fel van függesztve a tavaly augusztusi árverés végeredménye.

A Magyar Telekom bejelenti, hogy a 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság tárgyában kiírt árverést lezáró hatósági határozat bírósági felülvizsgálatára irányuló perben a Fővárosi Törvényszék ítéletének végrehajtását a Kúria a felülvizsgálati eljárás befejezéséig felfüggesztette.

Amint azt korábban közzétettük, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (az „NMHH Hivatala”) 2011. augusztus 4-én árverést hirdetett a 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó, összesen 10,8 MHz sávszélességű, szabad spektrumra vonatkozó frekvenciahasználati jogosultság tárgyában. A meghirdetett spektrum technológiasemlegesen használható fel, így lehetőség van GSM-, UMTS-, LTE-, valamint WiMAX-rendszerű mobilhálózat telepítésére és üzemeltetésére. 2011. december 8-án a Magyar Telekom jelentkezést adott be az árverésre. Az NMHH Hivatala 2012. január 31-én kézbesítette a Magyar Telekom részére az árverést lezáró elsőfokú, nem jogerős határozatát. A határozat árverési nyertessé nyilvánította többek között a Magyar Posta Zrt., az MFB Invest Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. által alkotott konzorciumot (a „Konzorcium”) is. A Magyar Telekom – a mobiltávközlési piacon jelenlévő más inkumbens szolgáltatókhoz hasonlóan – az elsőfokú határozatnak a Konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezése és egyes kapcsolódó rendelkezései vonatkozásában fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökéhez. Az NMHH Hivatala 2012. március 9-én kézbesítette a Magyar Telekom részére az NMHH Elnökhelyettesének másodfokú, jogerős határozatát, amelyben a Magyar Telekom fellebbezését elutasította és az elsőfokú határozatot helybenhagyta. Így az árverést lezáró határozat jogerőre emelkedett.

Amint azt korábban szintén közzétettük, a Magyar Telekom 2012. március 12-én keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, amelyben kérte a jogerős határozatnak a Konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezése és egyes kapcsolódó rendelkezései hatályon kívül helyezését. A Magyar Telekom mellett a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. szintén keresetet nyújtott be a jogerős határozat egyes rendelkezései ellen.

Amint azt korábban szintén közzétettük, a Fővárosi Törvényszék 2012. szeptember 17-én kihirdetett, jogerős ítéletével az árverést lezáró határozat egészét hatályon kívül helyezte. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs, azonban az ítélet felülvizsgálata kérhető a Kúriától.

A Fővárosi Törvényszék ítéletével szemben felülvizsgálati kérelmet és végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet terjesztettek elő a Kúriához. A végrehajtás felfüggesztése iránti kérelem alapján a Kúria – a Magyar Telekom részére 2012. október 17-én kézbesített végzésével – a Fővárosi Törvényszék ítéletének végrehajtását a felülvizsgálati eljárás befejezéséig felfüggesztette. A Kúria végzése az ügy érdemét nem érinti; az ügy érdemében a Kúria a felülvizsgálati eljárás eredményeként a későbbiekben fog határozni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek