Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatták az IGZO kijelzős ASUS PadFone 2-t

Kütyük

Bemutatták az IGZO kijelzős ASUS PadFone 2-t

Négymagos processzor, LTE és NFC jellemzi az ASUS 2 az 1-ben készülékét. A billentyűzet egyelőre kimaradt.

Tegnap este az ASUS elnöke bemutatta legújabb okostelefon-táblagép kombóját, a PadFone 2-t. Mint az előző verziónál is, a gép lelke maga az okostelefon, mely önálló egységként is működik. Mivel az alaphardvert is a telefon adja, így cikkünk főleg ennek tulajdonságaival fog foglalkozni.

A Padfone 2-t a táblagép hátuljába helyezve (dokkolva) már tabletként funkcionál az eszköz. A második generációs PadFone okostelefon immár 4.7 collos Super IPS+ kijelzőpanellel és 720p-s felbontással büszkélkedhet, fényereje pedig 550 nit, köszönhetően a Sharp IGZO technológiának. Processzora négymagos Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 Pro 1.5 GHz, a fényképezőgép optikája pedig 13 megapixeles és f/2.4-es BSI szenzort tartalmaz, melyet a Sonytól vásárolt az ASUS. Előlapi kamerája 1.2 megapixeles. Az okostelefonon jelenleg Android 4.0 Ice Cream Sandwich fut, de a gyártó ígérete alapján hamarosan érkezik rá a Jelly Bean (Android 4.1) frissítés.

A kamera amellett, hogy 13 megapixeles, képes 1080p-s filmfelvételre30 képkocka/másodperc sebességgel, 720p esetén viszont 60 képkocka/másodperc sebességgel rögzít, így utómunkában akár felezhetjük is a sebességet, nem lesz minőségveszteségünk. A bivalyerős processzor mellé 2 GB RAM-ot dedikáltak a készítők, a súlycsökkentés érdekében Corning Fit Glass védi a kijelzőt (mint amilyen a Nexus 7-et is védi). Van benne NFC chip is, támogatja a WCDMA hálózatokat (900/2100 MHz) és az LTE hálózatokat is (800/1800/2600 MHz), vagyis sok országban szörfölhetünk vele nagy sebességgel (de a bemutatott készülék az európait még nem támogatja, csak a japán, ausztrál és észak-amerikait). Az akkumulátor kapacitása 2140 mAh és rögzített, vagyis nem tudjuk kivenni, a készülékhez az ASUS ad egy 50 GB-os tárhelyet két évre ingyen, ami azt feltételezi, nincs benne hely a microSD számára. A PadFone 2 okostelefon 135 grammot nyom.

A PadFone 2-t egy táblagépbe helyezve már nagyobb méretben tudjuk használni. A tablet 10,1 hüvelykes IPS kijelzője 1280×800 pixel felbontású, külön akkumulátorról üzemel, melynek 5000 mAh a kapacitása (a régebbi modellnek 6600 mAh-es volt az akksija). Az okostelefon súlyával együtt is mindössze 650 gramm a súlya a készüléknek, ami jóval kevesebb, mint az előző modellé, ugyanis az 850 grammos volt.

A Padfone 2 fekete verziója már a jövő héten megjelenik, a fehérre azonban még egy picit várni kell. Ugyanúgy fenáll a lehetősége annak, hogy csak az okostelefont vegyük meg vagy kompletten a PadFone Station-nel. Az okostelefonból van 16, 32 és 64 GB-os is, ezek ára nagyjából 620 dollárról indul és 750 dollárnál fejeződik be, ha szettben gondolkodunk, akkor 210 dollárért hozzácsaphatjuk a táblagépet is. Viszont ha csak később gondoljuk úgy, hogy mégiscsak kéne a kiegészítő táblagép, akkor utólag már csak 310 dollárért vehetjük meg. Billentyűzet egyelőre még nincsen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés