Connect with us

technokrata

De tényleg, mitől jobb az iPhone 5?

woman-holding-iphone-5

Kütyük

De tényleg, mitől jobb az iPhone 5?

Már nem csak a térkép és a festékkopás miatt röhög a gyártón a fél világ.

Az Apple legújabb csúcskészüléke, az iPhone 5 igazi célponttá vált, kiváló humorforrás lett. A nagyon drága telefon több szempontból se jobb elődjénél, sőt, van, amiben már csak rontani tudott az Apple. A megszokott Google Maps helyett jött az Apple Maps, mely egyáltalán nincs kiforrva és bár biztosan használható lesz egy-két év múlva, sokak szerint elhibázott döntés volt a Google térképszolgáltatásának a kigolyózása az iOS 6-ból.

Aztán ott a gyorsan kopó festés, amitől a telefon lassan úgy néz ki, mintha többéves készülék lenne. Az Apple ennek érdekében felszólította a Foxconn-t, hogy figyeljen jobban oda, a dolgozók pedig sztrájkba kezdtek. A legújabb hibajelenség pedig a fényképezőgép esetében bukkant fel, ugyanis ha szembe fény van, akkor a fényforrás helyett egy fény paca jelenik csak meg. Ráadásul mindegy, hogy ez a fényforrás csak egy lámpa vagy a Nap maga, minden esetben produkálja ezt a hibát (az elődnél ilyen hiba nem bukkant fel).

Ez a paca a legtöbb esetben csak a kijelzőn látszódik (talán valamelyik beszállító kijelzőjének a típushibája), de van, hogy a kész fotón is ott marad a fehér folt. Az Apple hivatalos reagálása enyhén flegma, de nem váratlan: a kedves júzer ne fotózzon fénnyel szemben, a mai lencsék bizony már csak ilyenek. Na ja, de az iPhone 4S lencséje nem ilyen. Videóban például ilyen szép lilás videót készített az iPhone 5:Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek