Connect with us

technokrata

Jön a 32 GB-os Nexus 7?

32gb-nexus-7-650x404

Kütyük

Jön a 32 GB-os Nexus 7?

Úgy tűnik, hogy hamarosan frissül a Google táblagépének a palettája és jön a nagyobb tárhelyű Nexus 7. Emellett érkezhet a Samsung Nexus 2 okostelefon is.

Hónapra pontosan egy éve történt, hogy a Samsung és a Google egy közös bemutató keretében lerántotta a leplet a Samsung Nexus okostelefonról és vele együtt megismerkedhettünk az Android 4.0-val, az Ice Cream Sandwich-vel. Azóta sok víz folyt le a Dunán, a Google piacra dobta a 8 és 16 GB-os ultraolcsó (itthon gigadrága) Nexus 7 táblagépét és vele együtt debütált az Android 4.1, kódnevén Jelly Bean is.

Egy frissen netre került képnek köszönhetően pedig úgy tűnik, hogy jön a következő Nexus okostelefon és a tárhelyben nagyobb Nexus 7 táblagép. A pletykák szerint a Samsung-Google okostelefon második generációja kétmagos, 1.5 GHz-es processzorral ellátott készülék lesz és 8 megapixeles lesz a kamerája, megjelenése pedig még az idénre várható. Ha minden igaz, nem a Samsung Nexus 2 lesz idén az egyetlen a termékcsaládból, ugyanis állítólag az LG és a Sony is tervez Nexus-eszközt dobni a piacra.

Ami még kiderül a képről, az az, hogy a Nexus 7 táblagépből hamarosan jöhet a 32 GB-os verzió. A táblagépről már írtunk nagytesztet, aminek a konklúziója csak annyi, hogy tulajdonképpen hibátlan készülékről van szó, habár sajnos nem bővíthető nagyobbra. Valószínűleg a Google is rájött, hogy érdemes lenne egy nagyobb tárhelyű készülékkel jelentkezni. Mivel a 8 GB-os 199 dollár, a 16 GB-os pedig 249 dollárba kerül az Egyesült Államokban, így valószínűleg a 32 GB-osért majd 299 dollárt fognak elkérni a jövőben. Mivel itthon a 249 dollár 99.000 forintnak felel meg (vagyis ennyiért árulják itthon), így magyar kereskedelmileg egy dollár 397 forintnak felel meg (a VÁM, a szállítási költség és a haszon miatt), így könnyű kiszámolni, hogy a 299 dolláros eszköz itthon valószínűleg 119 ezer forintba fog kerülni. Egyébként a hivatalos árfolyamon számolva várhatóan 66 ezer forintot fognak kérni egy Nexus 7 32GB-ért az Egyesült Államokban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle