Connect with us

technokrata

Okostelefonokat fognak javítani a Baranyában

3-jabil-circuit

Dotkom

Okostelefonokat fognak javítani a Baranyában

Az amerikai érdekeltségű Jabil Circuit Magyarország Kft. legkevesebb 5 évre vállalta 400 munkavállaló foglalkoztatását Pécsen egy napokban aláírt, 212 millió forintos, ipartelepítésre adott támogatási szerződés szerint.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az elektronikai cég az idén mintegy 424 millió forintból, a Pécsi Ipari Parkban alakította ki telephelyét, ahol 400 munkahelyet hozott létre. A fejlesztéshez szükséges pénz felét az Új Széchenyi Terv keretében, a Dél-dunántúli Operatív Programon belül meghirdetetett pályázaton nyerte.

“A Jabil a projekt megvalósításával nagymértékben hozzájárult a régió jövedelemtermelő képességének növekedéséhez és a foglalkoztatási helyzet javulásához” – olvasható a közleményben. A pécsi Finn utcában található telephely júniusi átadási ünnepségén elhangzott, hogy a Jabil okostelefonok szervizelését végzi a 3300 négyzetméteres gyáregységében.
A vállalat három egységet üzemeltet Magyarországon. A tiszaújvárosi összeszerelő üzemében, a szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó szombathelyi, valamint pécsi telephelyén összesen mintegy 7500 embernek ad munkát. A társaság vezetői a baranyai megyeszékhelyen azt mondták: a piaci környezet, illetve a megrendelések növekedésének függvényében a pécsi munkavállalók számát idővel akár meg is duplázhatják.

Az 1966-ban alapított, floridai székhelyű Jabil Circuit Inc. a világ első számú elektronikai vállalatainak beszállítójaként vezető szerepet tölt be a világpiacon az elektronikai készülékek gyártása, tervezése és szervizelése terén. A Jabil 20 országban, 60 telephelyen több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat. A Jabil eddig 300 millió dollárt fektetett be Magyarországon. 2010-es hazai árbevétele 276 milliárd forint volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle