Connect with us

technokrata

BlackBerry Jam – Teljes erőbedobással

blackberry_10

Kütyük

BlackBerry Jam – Teljes erőbedobással

Tegnap tartotta sajtóbemutatóját a Research in Motion, melynek témája természetesen a BlackBerry 10 volt. Októberben már a szolgáltatók tesztelik az új telefonokat és az OS-t is.

Már nem kell sokat várni, hogy megérkezzenek az új BlackBerry készülékek és a mobil operációs rendszer, ami a RIM felemelkedését vagy bukását hozhatják el 2013-ban. A szokásos készülékek mellett jövőre fognak kijönni a teljes előlapi képernyős okostelefonok is. Utóbbiakkal nagy az elvárás a kanadai vállalatnál, ugyanis komoly szeletet szeretnének hasítani az Apple és az Android uralta szegmensben.

 

A BlackBerry 10 esetében teljesen újragondolták a kezelőfelületet, a prediktív billentyűzetet automatikus nyelvfelismeréssel látták el, amely nagy segítség lehet a BBM üzenetváltáskor is (plusz fix emotion ikonok egészítik azt ki). Az üzenetváltáskor pedig nem csak a partner neve látszik a kijelzőn, hanem a hozzá rendelt fotó is, illetve maga a BBM üzenetváltó ablaka is buborékosabb lett.

Új óra és ébresztő rendszert is kapott a BB10. Az értesítéseket úgy varázsolhatjuk elő, ha a készülék bal oldaláról rejtetten előhúzzuk azokat (mint az iOS 5 esetén felülről), itt szinte minden fontos értesítést elérhetünk, így a bejövő emaileket, a kommenteket, tweeteket, üzeneteket, stb. Ébresztést pedig úgy tudunk beállítani, ha az ujjbegyünket a készülék szélétől az órára húzzuk, így hozzuk be az ébresztőórát. A BlackBerry készülékeknél pedig két profil is beállítható lesz, egy biztonságos profil a védett munkakörnyezethez (munkahelyi levelezés, dokumentumok, stb.) és személyes felhasználású profil.

A BB10-ben már nagy hangsúlyt fektettek a social mediára, vagyis a telefon kijövetelekor már elérhető lesz a Facebook, a Foursquare, a Twitter és a LinkedIn is.  Jelenleg 105 ezer alkalmazás van az App World-ben, amit 80 millióan használnak és a szoftverbolt az elindulása óta három milliárd letöltéssel büszkélkedhet. Mindez egy picit változni fog a jövőben, ugyanis az App World-ben lehet majd zenéket, filmeket és tévéműsorokat (sorozatokat, show műsorokat) is vásárolni, vagyis lassan mindenben fel fog zárkózni a RIM szoftverboltja az AppStore és a Google Play mellé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom