Connect with us

Cukik lettek az új Asha-k

nokia asha 308-09

Kütyük

Cukik lettek az új Asha-k

Három collos kijelzőjüknek hála olyanok, mint a játéktelefonok. De az egyik Dual SIM-es, a másik pedig WiFi-s.

Manapság divat az egyre nagyobb okostelefonok gyártása. Ez alól szinte egyik telefongyártó vállalat se kivétel: az Apple is nagyított, az LG is óriáskészülékeket gyárt, a Samsungról nem is beszélve. A Nokia viszont szembe ment a budget készülékeivel, ugyanis az új, teljes előlapi kijelzős Asha 308-a és 309-e szembe megy a mai trendekkel, ugyanis mindössze 3 collos a kijelzőjük.

Az Asha készülékek éppenséggel eddig nem voltak a szívem csücskei, a nagyon apró kijelzőhöz (amely nem volt érintőképes) fizikai billentyűzet társult, amely divatos lett volna 2004-ben, de nem 2011-ben. A Nokia viszont hála az égnek mert egy nagyot lépni és az új Asha-k már tényleg olyanok, amelyeket ma elvárnánk tőlük: trendi, nincs QWERTY billentyűzet és az egész előlapjuk érintőkijelző. Áruk viszont maradt a bárki számára megengedhető kategóriában (99 dollár), így valószínűleg nagy sikere lesz a készüléknek azoknál, akik nem engedhetik meg maguknak a drága okostelefonokat. De lássuk, mit kapunk ezért a pénzért!

Mindkét készüléken ugyanaz a Series 40-es mobil operációs rendszer fut és hardverekben is nagymértékben hasonlítanak egymásra: 800 MHz-es processzor, WQVGA felbontás (400×240), 20 MB belső tárhely, amihez alapból jár egy 2 GB-os microSD kártya (32 GB-ig bővíthető), 2 megapixeles kamera és EDGE kapcsolat (2G). Ehhez a hardverhez viszont nem kell túl nagy energiaforrás, így ezt a Nokia megoldotta egy 1110 mAh-es akkumulátorral. Az Asha 309 egy SIM-es készülék, de WiFi is van benne, míg a 308-ban nincs WiFi, viszont Dual SIM-es és támogatja az Easy Swap technológiát (könnyedén lehet váltani a SIM kártyák között).Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom