Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cukik lettek az új Asha-k

Kütyük

Cukik lettek az új Asha-k

Három collos kijelzőjüknek hála olyanok, mint a játéktelefonok. De az egyik Dual SIM-es, a másik pedig WiFi-s.

Manapság divat az egyre nagyobb okostelefonok gyártása. Ez alól szinte egyik telefongyártó vállalat se kivétel: az Apple is nagyított, az LG is óriáskészülékeket gyárt, a Samsungról nem is beszélve. A Nokia viszont szembe ment a budget készülékeivel, ugyanis az új, teljes előlapi kijelzős Asha 308-a és 309-e szembe megy a mai trendekkel, ugyanis mindössze 3 collos a kijelzőjük.

Az Asha készülékek éppenséggel eddig nem voltak a szívem csücskei, a nagyon apró kijelzőhöz (amely nem volt érintőképes) fizikai billentyűzet társult, amely divatos lett volna 2004-ben, de nem 2011-ben. A Nokia viszont hála az égnek mert egy nagyot lépni és az új Asha-k már tényleg olyanok, amelyeket ma elvárnánk tőlük: trendi, nincs QWERTY billentyűzet és az egész előlapjuk érintőkijelző. Áruk viszont maradt a bárki számára megengedhető kategóriában (99 dollár), így valószínűleg nagy sikere lesz a készüléknek azoknál, akik nem engedhetik meg maguknak a drága okostelefonokat. De lássuk, mit kapunk ezért a pénzért!

Mindkét készüléken ugyanaz a Series 40-es mobil operációs rendszer fut és hardverekben is nagymértékben hasonlítanak egymásra: 800 MHz-es processzor, WQVGA felbontás (400×240), 20 MB belső tárhely, amihez alapból jár egy 2 GB-os microSD kártya (32 GB-ig bővíthető), 2 megapixeles kamera és EDGE kapcsolat (2G). Ehhez a hardverhez viszont nem kell túl nagy energiaforrás, így ezt a Nokia megoldotta egy 1110 mAh-es akkumulátorral. Az Asha 309 egy SIM-es készülék, de WiFi is van benne, míg a 308-ban nincs WiFi, viszont Dual SIM-es és támogatja az Easy Swap technológiát (könnyedén lehet váltani a SIM kártyák között).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés