Connect with us

technokrata

Már a készülékek 15 százalékán iOS 6 fut, de hiányzik a Google Maps

6115_ios6

Kütyük

Már a készülékek 15 százalékán iOS 6 fut, de hiányzik a Google Maps

A szerdán megjelent Apple mobil OS elindult a siker útján. Bár sokaknak hiányzik a Google Maps.

Mintegy 24 óra leforgása alatt az arra alkalmas készülék 15%-án máris az iOS 6 fut. Ha azt vesszük alapul, hogy a tavaly megjelent iOS 5-nek öt nap kellett ahhoz, hogy a készülékek 20%-án fusson, akkor láthatjuk, hogy az új frissítés sokkal népszerűbb, mint azt előre sejteni lehetett.

Az is igaz, hogy tavaly a 3G kiesett a frissíthető készülékek listájáról, idén viszont a 3GS továbbra is megkapta a támogatást (korlátozottan), így sokkal több készülék számára volt a mostani frissítés elérhető, mint tavaly ősszel.

Viszont a felhasználóknak egyelőre nem jött be a Google-mentes élet az új mobil OS-en, ugyanis bár a YouTube pótolható, az Apple új térképe messze elmarad a Google Maps-től. Számos kényelmi elemet kénytelenek nélkülözni a felhasználók, amit szóvá is tettek.  Trudy Miller, az Apple szóvivője kifejtette cége álláspontját a panaszáradatra, melyet röviden így lehet értelmezni: Ez egy újdonság az Apple-től, komoly kezdeményezésnek tartják és folyamatosan fejlesztik a felhasználók véleményével párhuzamosan. Figyelembe veszik a felhasználói észrevételeket és azok  alapján (is) alakítják a felhő-alapú navigációs rendszerüket. Nos, hajrá. Addig itt egy pár fincsi screenshot az új Apple Maps-ből.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom