Connect with us

technokrata

Nem lesz negyedik mobilszolgáltató!

stop

Kütyük

Nem lesz negyedik mobilszolgáltató!

Idén biztosan nem indulhat el a negyedik mobilszolgáltató.

A Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy meghatározatlan ideig nem lesz negyedik mobilszolgáltató. A tavaly ősszel az NMHH által indított frekvenciaárverést megsemmisítette a bíróság, ezzel gyakorlatilag semmissé téve az állami mobilcéget. Mivel a tendert lezáró határozat megsemmisült, a frekvenciákat újra kell pályáztatni.

A döntésnek három igazi vesztese van, az egyik a mobilszolgáltatók,  a másik az állam a harmadik pedig a lakosság. Előbbi számára az jelent problémát, hogy már megvásároltak bizonyos frekvenciákat, melyen megkezdték a mobilinternet szolgáltatást, így ha ezeket elveszítik az ország egész területén csökkenhet a 3G lefedettség. Az állam elesik közel 31 milliárd forinttól, míg utóbbi számára nem lesz elérhető az ország teljes területén a teljes 3G lefedettség.

 

A döntés nem váratlan, a bíróság korábban első fokon megtiltotta az MPVI Zrt számára, hogy használatba vegye azokat a frekvenciákat melyeket az év elején az NMHH pályázatán nyert el még az év elején. A három állami tulajdonú cég, a Magyar Posta Zrt., az MFB Invest és az MVM Zrt, által létrehozott konzorcium alapította MPVI már az év végén beindította volna saját mobilhálózatát, és arra az időre, míg teljes, országot lefedő lefedettsége nem lett volna, addig a három mobilszolgáltatónak kellett volna belföldi roamingszolgáltatást nyújtani az állami vállalatnak. Ezt a döntést sérelmezte a három szolgáltató, és emiatt fordultak bírósághoz. A bíróság pedig döntött, véleményük szerint az NMHH jogtalanul írta elő a mobilszolgáltatók számára ezen kötelezettséget, így a döntést semmisnek nyilvánította.

Arról még egyelőre nincs információ, hogy a hírközlési hatóságnak az eredeti állapotot kell visszaállítania vagy esetleg új tender kihirdetésére kerülhet sor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom