Connect with us

Befenyítette az Acert a Google?

picture

Dotkom

Befenyítette az Acert a Google?

A kínai Alibaba szerint a Google megvonná az Acertől az Android licenszét, ha be meri mutatni az Aliyun OS-es készülékét.

Az Acer tegnap mutatta volna be a kifejezetten a kínai piacra gyártott A800-as készülékét, de ezt nem tette meg. A készüléken nem Android futott volna, hanem a kínai Alibaba Group internetes kereskedőcég sajátkészítésű mobil operációs rendszere, az Aliyun. Kína hatalmas és gyorsan növő piac, éles a verseny és a Google fenyegetéssel vette rá az Acert, hogy ne jelentesse meg a készüléket.

A deal ennyi: ha kiadja az aliyunos készüléket, akkor megvonják tőle az Android használati jogát. Az Acer pedig eleget tett a Google ultimátumának. Persze a Google és az Acer nem kommentálta a hírt, mellyel az Alibaba állt elő, illetve az Acer csak annyit közölt, hogy váratlan problémák merültek fel az A800-as készüléknél. Ha az Alibaba vádja igaz, akkor a Google erősen visszaélt a piaci fölényével.

Az Aliyun mobil OS egy Linux-alapú mobil operációs rendszer, melyet kifejezetten okostelefonokra készíttettek. A kifejezetten a kínai piacra és igényekre készített Aliyun-t az AliCloud készítette, mely az internetes vállalkozásaiból meggazdagodott Alibaba Csoport tagja. Az első Aliyun 2011. július végén jelent meg, 2012 májusáig összesen 1 millió ilyen mobil OS-sel szerelt okostelefont adtak el Kínában. Egyik fő vonzereje az Aliyunnak, hogy kínaiak készítették kínaiaknak, de emellett nem elhanyagolható az a tény sem, hogy erősen kötődik a felhő-alapú adattárolásra is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom