Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung Unpacked IFA: Galaxy Note II, két Windows 8 tablet és telefon, androidos fényképezőgép

Kütyük

Samsung Unpacked IFA: Galaxy Note II, két Windows 8 tablet és telefon, androidos fényképezőgép

Szép terméssel állt elő a Samsung a berlini IFA-n, de volt érdekesebb is a Galaxy Note II-nél.

Bár mindenki azt hitte, hogy a legnagyobb durranás az okostelefonoknál nagyobb, de a táblagépeknél kisebb Galaxy Note II lesz, a Samsung megelőzte a Microsoft stratégiai partnerét, a Nokiát és tegnap bemutatta az első Windows Phone 8-as készülékét. De inkább haladjunk sorjában.

A gyártó számos első terméket mutatott be. Először egy Windows RT táblagépet, egy Windows Phone 8 okostelefont és egy androidos fényképezőgépet. Emellett bemutatta a legfrissebb variánsát a Galaxy Note-nak.

A Windows RT táblagépe 10.1 colos (25.7 cm) érintőkijelzős készülék és ARM alapra építették, de a gyártó jelentkezett egy Intel-alapú készülékkel is, melyen a teljes Windows 8 maradéktalanul képes futni. A két készülékhez kiegészítőként választhatunk dokkolós billentyűzetet is, így már-már laptop-élményt kapunk.

A Samsung bemutatta az Ativ S okostelefonját is, melyen elsőként a világon, Windows Phone 8 fut. Kijelzője 4.8 colos (14 cm) és egyben a világ legnagyobb Windows Phone-ja is.

Mindösszesen egyetlen androidos táblagépet mutatott be a Samsung, a Galaxy Note II-t, és csupán egyetlen androidos  okostelefonról rántották le a leplet, a Galaxy Note II-ről. Az 5.5 colos csúcsragadozó (14 cm) sokkal vékonyabb és nagyobb, mint az elődje. Egyik nagy újítása az Air View funkció, vagyis nincs szükség fizikai kapcsolatra a kijelző és a stylus között, nagyjából egy centiméteres távolságból érzékeli a telefon a stylus használatát.

A Samsung másik nagy durranása a Galaxy Camera lett, mely egy kompakt fényképezőgép androidos szívvel. Persze ne ezen fogunk Amazing Alex-et játszani, de a módosított operációs rendszernek köszönhetően  képszerkesztő és képmanipuláló applikációkat tölthetünk le a szoftverboltokból (legyen az Samsung vagy Google Play) WiFi és/vagy 3G/4G-s hálózatokról. Az elkészült képeket pedig azonnal megoszthatjuk ismerőseinkkel emailben vagy akár a közösségi oldalakon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés