Connect with us

Hirdetés

technokrata

IFA 2012: Xperia dömping a Sonytól

Kütyük

IFA 2012: Xperia dömping a Sonytól

A Sony öt új Xperia készüléket jelentett be.

A Sony idén igencsak kitett magáért, és szép számban mutatott be készülékeket. A telekommunikációs részleg idén 5, igazán szemrevaló géppel örvendeztette meg a közönséget. Újdonság, hogy ez évtől a Sony  Androidos táblagépei is az Xperia brand alatt kerülnek forgalomba, így a 4 mobiltelefon mellett 1 tablet is debütált. Vegyük is át őket szépen sorban:

Xperia TX:

Ő a korábban Hayabusa-ként pletykált telefon, és igazán impozáns hardverrel rendelkezik. Az 1,5GHz-es, kétmagos Qualcomm  Snapdragon S3 processzor mellé egy Andreno 220 típusú grafikus gyorsító került, RAM-ból pedig 1 GB áll a rendelkezésünkre. A 4,55″-es 1280×720 pixel felbontású Bravia Engine-el felszerelt karcálló  kijelzőn a 13 megapixeles kamera álltal készített képeket tekinthetjük meg. Képeinket egy 16 GB-os belső tárhelyre menthetjük, mely egésszen 32 GB-ig bővíthető micro SD kártyával. Android-ból a 4.0.4-es Ice Cream Sandwich található meg rajta, vélhetően a közeljövőben érkezik majd meg hozzá a Jelly Bean. Azért, hogy ne merüljön le fél nap után, a gyártó egy 1750 mAh-s akkumulátorral szerelte fel.  Mindezt  a tudást egy 127 grammos 131 x 68,6 x 8,6 mm méretű eszközbe sikerült becsomagolni. Megjelenési idő várhatóan 2012 negyedik negyedév.

 

Xperia T:

A Sony idei csúcsmodellje, a gyártó ezzel az ütőkártyával a kezében indul neki a karácsonyi szezonnak. Olyannyira komolyan gondolták, hogy a közelgő – szintén Sony által készített- Skyfall nevű James Bond részben ez lesz a főhős telefonja. Nem rossz reklám az egyszer biztos. Hardveresen gyakorlatilag megegyezik a fentebb tárgyalt Xperia TX-el, különbséget jelent a mérete (129,4 x 67,3 x 9,4 mm az Xperia TX 131 x 68,6 x 8,6 mm-je helyett), a súlya (139 gramm az Xperia TX 127 grammja ellenében) illetve az akkumulátor kapacitása, mely 1850 mAh.

Xperia V:

 

A gyártó nem felejtkezett el a középkategóriáról sem, ide az Xperia V-vel készültek. Az 1,5 GHz-es kétmagos Qualcomm processzor mellé egy Andreo 225-ös grafikus gyorsító társul, illetve 1 GB RAM. Az Android 4.04-es verzióját egy 4,3″-es 1280×720 pixel felbontású, Mobile Bravia Engine-el szerelt karcálló kijelzőn tekinthetjük meg. A 13 megapixeles kamerával készült képeinket a 8 GB-os belső tárhelyre tehetjük, mely 32 GB-ig bővíthető microSD kártyával. Azért, hogy  az akkumulátorra ne legyen panasz, a gyártó egy 1750 mAh-es egységet rakott a dobozba. Megjelenési idő itt is 2012 negyedik negyedév.

Xperia J:

Végül, de nem utolsó sorban, következzék a gyártó alsó-középkategóriás telefonja, az Xperia J. A stílusos, fiataloknak készült telefont egy 1 GHz-es  egymagos Qualcomm processzor hajtja meg, melyhez Andreo 220-as grafikus gyorsító, és 512MB RAM társul. Azoknak, akik igényik a nagy kijelzőt, de nem szeretnének sokat fizetni egy csúcskészülékért, jó hír, hogy az Xperia J egy 4″-es 480×854 pixel felbontású karcálló kijelzővel rendelkezik. Az 5 megapixeles képeinket a 4 GB-os belső tárhelyre menthetjük, mely szintén bővíthető, és ezúttal is 32 GB-ig. A dobozból kivéve ezen is az Android Ice Cream Sandwich-et találjuk meg. Bár tudásra ő a “legkönnyebb” súlyban egyáltalán nem mondható el  hiszen 130 grammal a középmezőnyben helyezkedik el, 124,3 x 61 x 9,2 mm méretével pedig szintén nem a legkisebbek közé tartozik. A Sony igyekezett hangsúlyozni, hogy ez a fiatalok számára készített modell, így az alján egy különleges fényjelzés található, mely élénken vibrál, ha valamilyen esemény történik.

Xperia Tablet S:

Az egyetlen táblagép, mely Xperia brand alatt kerül forgalomba idén. A 2011-ben megjelent Tablet S utódját tisztelhetjük benne, ám mivel az nem produkált túl fényes eladásokat, a Sony megpróbálja újra, immár Xperia névvel eladni. Természetesen új a belső, a Tegra 2-t felváltotta annak 3-as verziója, mely négymagos és 1,3GHz-es órajellel rendelkezik. Mellé egy ULP GeForce grafikus gyorsító, illetve 1 GB RAM került. A 9,4″-es 1280×800 pixel felbontású kijelző itt is karcálló. A belső memória mérete pénztárca függő, igény szerint lehet 16/32/64 GB, és maximum 32 GB-os microSD kártyával bővíthető. Azért, hogy ne merüljön le fél óra alatt , a mérnökök egy 6000 mAh-s akkumulátort helyeztek el a fedél alatt. Természetesen megtaláljuk a ma oly divatos – kamerát is, ebből egy 8 megapixeles egység szolgál majd minket.

Közös jellemzők:

Voltak olyan funkciók, melyeket kihagytam, mivel mindegyik készülék rendelkezik vele. Ilyen a Sony által a nagyban reklámozott vízállóság, így akár egy esőben is kényelmesen használhatóak maradnak eszközeink.  Az Xperia J kivételével mindegyik szerkezet rendelkezik NFC-vel, illetve egyikből sem maradt ki az a-GPS, a Bluetooth, a Wifi sem.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés