Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia uralom a Windows Phone alatt

Kütyük

Nokia uralom a Windows Phone alatt

A legtöbb Windows rendszerű telefon a Nokia műhelyéből érkezik.

A 2010-es megjelenése után hosszú ideig statisztikai hibahatár környékén mozgott a Microsoft nagy reményekkel kiadott rendszere. Aztán ki tudja hogyan, de sikerült megnyerniük a Nokiát, megjelent a Windows Phone 7.5 és felkerültek a statisztikákra. Bár így sincs ok a pezsgőbontásra, a hozzávetőleg 2%-os részesedés messze eltörpül az iOS vagy az Android mögött, de mindenképpen bizakodásra ad okot.  Egy mostani felmérés  szerint a legtöbb Windows Phone rendszerű készülék a Nokia gyárát hagyta el, július hónapban ezen rendszerrel telefonok 59%-a Finn készülék volt.

Ezután következik 13%-al a Samsung, aztán a HTC 21%-al, és végül a kis, komoly piaci részesedést felmutatni nem tudó gyártók tömörülnek a 7%-os egyéb névre keresztelt halmazba. Érdekesség, hogy hiába a Nokia elsősége az eladásban, a szoftver áruházban mégsem ezen cég termékei bonyolítják a legnagyobb forgalmat, hanem a harmadik helyezett HTC-é. Míg a Finn cég felhasználói az össz letöltések 32%-át generálták, addig a tajvani vállalat ügyfelei mintegy 36%-ot. Ezután következik a koreai Samsung a maga 26%-ával.

Remélhetőleg a redmondi vállalat égisze alatt fejlesztett Android konkurens hamarosan komolyabban elterjed, és megnöveli a piaci versenyt, mely nekünk felhasználóknak lesz igazán jó. A Nokián mindenesetre nem múlik, szeptember 5-én jönnek az új Lumiák. Azt, hogy ez mire lesz elég, majd hamarosan meglátjuk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés