Connect with us

technokrata

Jön a Jelly Bean Galaxy S III-ra?

Samsung-Galaxy-S-III

Kütyük

Jön a Jelly Bean Galaxy S III-ra?

Az alábbi videóban láthatunk egy bemutatást, hogy hogyan fut a Google Android legújabb variánsa a természet ihlette Samsung csúcskészüléken.

A legújabb mobil OS-ek, jelen esetben a Jelly Bean szinte mindig hamarabb érkezik meg az arra érdemesnek talált okostelefonokra a nem hivatalos helyekről, mint a gyártóktól. Van, hogy „csakazértismegcsináljuk” a jó pár éves HTC HD 2-re és „futbammeg”, miközben a gyártó nagyívben tesz rá, mert nem éri meg neki ilyenekkel foglalkozni. Azt nem mondhatnánk, hogy a Samsung nem szeretné, ha a Galaxy S III-on, mely jelenleg a csúcsok csúcsa a dél-koreai manufaktúránál még vagy két hétig, ne futna majd az Android 4.1 Jelly Bean. A készüléken jelenleg Android 4.0 Ice Cream Sandwich fut, melynek jelentősége abban is áll, hogy a legtöbb gyártó még erre a mobil OS-re se készítette el a frissítéseket az alig egy-két éves készülékeire, pedig azok hardvere a legtöbb esetben még akár indokolhatná is. Persze az ilyen mellékszálról frissített Android a legtöbb esetben kénytelen lejjebb adni az eredeti, gyári szoftverhez képest, például nem megy a fényképezőgép, vagy a gyártó saját kezelőfelülete (UI), a WiFi vagy a mobilinternet.

A Galaxy S III-nál a TouchWiz, mely a Samsung saját kezelőfelülete, azért már probléma lenne, ha nem működne a balkézről szedett frissítés után, melyet egy lelkes amatőr programozó vagy fejlesztő készít el. Ezzel nem kívánom lebecsülni például az XDA Developers tagjait, zseniális és gyors munkát végeznek, de a Galaxy S III esetében már nem kell sokat várni a hivatalos Jelly Bean-re se, ugyanis a lenti videón egy olyan Android 4.1-et látunk futni a Galaxy S III-on, amely már jóval több, mint egy beta. Ez nem jelenti azt, hogy a Samsung napokon belül kitolja a frissítést, a gyártó nem arról híres, hogy elkapkodná a szoftver update kiadását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp