Connect with us

technokrata

Apple szabadalmak: A Microsoft fizet, a Samsung nem

surface cimkep

Dotkom

Apple szabadalmak: A Microsoft fizet, a Samsung nem

Míg a dél-koreai gyártó nem volt hajlandó elfogadni az Apple ajánlatát 2010-ben, addig a Microsoft nem gondolkodott rajta sokat: inkább fizet, mint hogy bíróságra járjon.

Lehet (de csak tételezzük fel), hogy a Samsung úgy gondolta 2010-ben, hogy nem fogja az Apple az egyik legnagyobb hardveres beszállítóját perelni azért, ha ezt-azt felhasználnak a készülékeikben vagy esetleg az iPhone inspirálja a Galaxy S-t, ráadásul messze vannak ők Amerikától. Hát nem jött be, minden idők egyik legnagyobb szabadalmi pere vette kezdetét az elmúlt hetekben Kaliforniában és egyelőre nem áll jól a szénája a dél-koreai gyártónak.

Az üzlet így szólt az Apple részéről: ha fel kívánja használni a Samsung a cupertinoiak szabadalmait, ám legyen, de ára van (a fenti táblázat is ezt sugallja). A jelenlegi számítások szerint két évvel ezelőtt 250 millió dollárból megúszta volna az egész hercehurcát a Sammy, ha minden eladott okostelefon után 30 dollárt utal át az Apple-nek és 40 dollárt akkor, ha elad egy táblagépet. Ráadásul még kapott is volna egy 20 százalékos engedményt abban az esetben, ha a saját szabadalmait az Apple is felhasználhatja. Kicsit pökhendi és lenéző ajánlat ez az Apple részéről, az arányosság elve messzinek látszik, bár Steve Jobs és csapata akkor ezt méltányosnak találta. A Samsung kevésbé.

Nem úgy a Microsoft, amely úgy döntött, hogy elébe megy a harcnak és inkább fizet a Surface megjelenése előtt, ugyanis vannak egyes elemei a táblagépnek, amik meglehetősen hasonlítanak az iPad dizájnjára, mint például a lekerekített élek és a teljes előlapi üveg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle