Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple szabadalmak: A Microsoft fizet, a Samsung nem

Dotkom

Apple szabadalmak: A Microsoft fizet, a Samsung nem

Míg a dél-koreai gyártó nem volt hajlandó elfogadni az Apple ajánlatát 2010-ben, addig a Microsoft nem gondolkodott rajta sokat: inkább fizet, mint hogy bíróságra járjon.

Lehet (de csak tételezzük fel), hogy a Samsung úgy gondolta 2010-ben, hogy nem fogja az Apple az egyik legnagyobb hardveres beszállítóját perelni azért, ha ezt-azt felhasználnak a készülékeikben vagy esetleg az iPhone inspirálja a Galaxy S-t, ráadásul messze vannak ők Amerikától. Hát nem jött be, minden idők egyik legnagyobb szabadalmi pere vette kezdetét az elmúlt hetekben Kaliforniában és egyelőre nem áll jól a szénája a dél-koreai gyártónak.

Az üzlet így szólt az Apple részéről: ha fel kívánja használni a Samsung a cupertinoiak szabadalmait, ám legyen, de ára van (a fenti táblázat is ezt sugallja). A jelenlegi számítások szerint két évvel ezelőtt 250 millió dollárból megúszta volna az egész hercehurcát a Sammy, ha minden eladott okostelefon után 30 dollárt utal át az Apple-nek és 40 dollárt akkor, ha elad egy táblagépet. Ráadásul még kapott is volna egy 20 százalékos engedményt abban az esetben, ha a saját szabadalmait az Apple is felhasználhatja. Kicsit pökhendi és lenéző ajánlat ez az Apple részéről, az arányosság elve messzinek látszik, bár Steve Jobs és csapata akkor ezt méltányosnak találta. A Samsung kevésbé.

Nem úgy a Microsoft, amely úgy döntött, hogy elébe megy a harcnak és inkább fizet a Surface megjelenése előtt, ugyanis vannak egyes elemei a táblagépnek, amik meglehetősen hasonlítanak az iPad dizájnjára, mint például a lekerekített élek és a teljes előlapi üveg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés